Παρασκευή, 19 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Γ. Κουράκος στο NewsIt: Θα ψηφίσω Πρόεδρο Δημοκρατίας

Γ. Κουράκος στο NewsIt: Θα ψηφίσω Πρόεδρο Δημοκρατίας

Σαρωτικές είναι οι εξελίξεις μετά το διάγγελμα του Αντώνη Σαμαρά καθώς ήδη υπάρχουν οι πρώτες θετικές αντιδράσεις ανεξάρτητων βουλευτών, όπως οι Κουράκος και Οικονόμου, που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα για προέδρο της Δημοκρατίας.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιάννης Κουράκος δηλώνει αποκλειστικά στο newsit ότι «Στην πρωτη ψηφοφορία ψήφισα παρων. Με δήλωσή μου εξηγούσα υπό ποιες προυποθέσεις θα μετεβαλε το παρων σε θετικη ψηφο. Το διάγγελμα του πρωθυπουργού ανταποκρίνεται στο σύνολο των προυποθέσεων που έθεσα. Έτσι μου επιτρέπεται να ψηφίσω για προέδρο της Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα με τον οποίο συνδέομαι απο παλιά με βαθυα φιλιά».

Λίγο νωρίτερα ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου δήλωνε ότι «Το διάγγελμα Σαμαρά ικανοποιεί την πρόταση που κάναμε οι 8 βουλευτές, στην οποία και εξακολουθώ να επιμένω μετά την πρώτη ψηφοφορία. Από τη στιγμή που έχουμε αυτή τη συναινετική διάθεση από τον πρωθυπουργό, θα βαδίσουμε με θετικό τρόπο για τις εξελίξεις».

Ενώ και ο Βασίλης Καπερνάρος άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγή στάσης του δηλώνοντας με νόημα «τώρα το λόγο έχει η απέναντι πλευρά η οποία θα πρέπει να απαντήσει και είτε συμφωνήσει είτε να κάνει αντιπρόταση. Για να δούμε ποιοι θέλουν εκλογές. Δεν υπάρχει κανενας που θέλει τους Ελληνες διχασμένους».

Όπως δείχνουν τα πράγματα ήδη η πρώτη αντίδραση των ανεξάρτητων βουλευτών δείχνει να είναι θετική ενώ αναμένονται και άλλες δήλώσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε