Πέμπτη, 25 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Στον “αέρα” ο κυβερνητικός σχεδιασμός

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μέσα σε βαρύ κλίμα μετά και το τελεσίγραφο της τρόικας, τις έντονες πιέσεις για τη μείωση των δόσεων σχετικά με τα ληξιπρόθεσμα και τις ενδοκυβερνητικές έριδες για το ποιος ευθύνεται για το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, πραγματοποιείται στις 3 το απόγευμα η συνάντηση ΣαμαράΒενιζέλου.

Μια συνάντηση η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί οριακή για το μέλλον της κυβέρνησης και την πορεία του ελληνικού προγράμματος, καθώς πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης καλούνται να χαράξουν μια…γραμμή υποχώρησης ώστε να έρθουν στην Αθήνα τα στελέχη της τρόικας.

Στις 2 το μεσημέρι θα έχει προηγηθεί η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του Γκίκα Χαρδούβελη με τον υπουργό Οικονομικών να επιδιώκει την πολιτική κάλυψη και στήριξη των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, μετά τα όσα συνέβησαν με τον ΕΝΦΙΑ και τις δόσεις, αλλά την αποψίλωση των αρμοδιοτήτων του.

Και αν στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει έντονος προβληματισμός, κάτι το οποίο αποτυπώθηκε και με τις σημερινές δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος επέρριψε ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ για το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίζεται αισιόδοξος για τι εξελίξεις καθώς μιλώντας σε συνεργάτες του είπε: “Η διαπραγμάτευση διεξάγεται και συνεχίζεται κανονικά και η τρόικα θα έρθει όταν θα έχει ολοκληρωθεί το πλαίσιο για να “το τελειώσει”…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε