Δευτέρα, 7 Οκτ.
26oC Αθήνα

Απαγωγή 27χρονης: Ποιος είναι ο καπετάνιος που έγινε εφοπλιστής στο Ντουμπάι και συνιδιοκτήτης του Αστέρα Τρίπολης

O καπετάν Γιάννης Καϋμενάκης του οποίου η ανιψιά απήχθη - ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
O καπετάν Γιάννης Καϋμενάκης του οποίου η ανιψιά απήχθη - ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο Γιάννης Καϋμενάκης του οποίου η ανιψιά απήχθη έγινε από καπετάνιος…εφοπλιστής στο Ντουμπάι και συνιδιοκτήτης του Αστέρα Τρίπολης. Οι απαγωγείς απελευθέρωσαν τελικά την 27χρονη χθες το πρωί.

Ο Γιάννης Καϋμενάκης είχε από μικρός δύο μεγάλες αγάπες. Τη θάλασσα και τη μπάλα!

Ποιος είναι ο καπετάνιος που έγινε εφοπλιστής και συνιδιοκτήτης του Αστέρα Τρίπολης

Γεννήθηκε σε ένα μικρό νησάκι του Ιονίου Πελάγους, τον Κάλαμο, που βρίσκεται μεταξύ της Λευκάδας, του Μεγανησίου και της ακτής της Ακαρνανίας.

O εφοπλιστής απο μικρός είχε δυο αγάπες...τη θάλασσα και τη μπάλα! ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΟΥ EUROKINISSI

Δούλεψε σκληρά για πολλά χρόνια. Εγινε ένα με την αλμύρα της θάλασσας καθώς ήταν καπετάνιος σε πολλά δεξαμενόπλοια. Συνδέθηκε με βαθιά φιλία με τον Δημήτρη Μπάκο ο οποίος ήταν ο πρώτος μηχανικός του στα περισσότερα πλοία.

Πριν από περίπου 18 χρόνια ο Γιάννης Καϋμενάκης μαζί με τον αδελφικό του φίλο άρχισαν να “χτίζουν” τον δικό τους στόλο. Δημιούργησαν την εταιρεία Akron Trade & Transport η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της μεταφοράς καυσίμων (κυρίως σε Ινδία και Κίνα), με έδρα τη Φουτζέιρα, η οποία βρίσκεται κοντά στο Ντουμπάι. Σήμερα ο στόλος των δύο ανδρών αριθμεί περισσότερα από 25 δεξαμενόπλοια και κυριολεκτικά έχουν μετατατρέψει το δρομολόγιο Αθήνα – Ντουμπάι σε…Παγκράτι – Κολιάτσου!

Ο καπετάν Γιάννης που ζει μόνιμα στο Ντουμπάι, δεν έχει μόνο δεξαμενόπλοια. Μαζί με τον Δημήτρη Μπάκο έχουν μια από τις μεγαλύτερες φάρμες της Πελοποννήσου, στις Κολλίνες Αρκαδίας, τόπο καταγωγής του Μπάκου. Και επειδή τα καλούδια της φάρμας είναι ξακουστά έχουν και ένα κατάστημα με βιολογικά προϊοντα στην Ανω Γλυφάδα.

Το 2002 οι δύο άνδρες αποφασίζουν να γίνουν συνιδιοκτήτες και μεγαλομέτοχοι στην ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης. Το παρατσούκλι τους στον κόσμο του ποδοσφαίρου είναι “οι σεϊχηδες”.

Ο Γιάννης Καϋμενάκης είναι συνιδιοκτήτης του Αστέρα Τρίπολης - ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η ανιψιά του Γιάννη Καϋμενάκη που απήχθη στις 31 Οκτωβρίου, ειναι μια 27χρονη φοιτήτρια. Οι απαγωγείς ενώ αρχικά ζητούσαν λύτρα 10 εκατομμύρια ευρώ, συμβιβάστηκαν με το ποσό των 82,5 χιλιάδων ευρώ και την άφησαν ελεύθερη το πρωί της Κυριακής, 9/11/2014.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε