Τετάρτη, 24 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Σκουρλέτης: Το Μαξίμου ακολουθεί την ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI
ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Την βεβαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε μια “νέα επιτήρηση” και “νέα μνημονιακή φάση” εξέφρασε ο ο Πάνος Σκουρλέτης στην πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στα γραφεία του κόμματος στην οδό Κουμουνδούρου, δεν απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία πριν από τις εκλογές.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αναγνωρίσει οποιαδήποτε συμφωνία, αλλά ούτε και τα αποτελέσματά της, ενώ σημείωσε με αφορμή και τις συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι “ο κ. Σαμαράς δεν αντέχει έστω μια μίνιμουμ επικοινωνία” για τα μεγάλα εθνικά ζητήματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ο κ. Σκουρλέτης είναι ανοιχτό σε μια σύσκεψη πολιτικών αρχηγών και τα εθνικά και για το χρέος και υποστήριξε εκ νέου ότι τα 11,5 δισ. ευρω του ΤΧΣ πρέπει να αξιοποιηθούν για την ενίσχυση της ρευστότητας και την διαχείριση της διαχείριση κρίσης με έμφαση στα “κόκκινα δάνεια”.

Για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας απέφυγε ουσιαστικά να δώσει σαφή απάντηση για το προφίλ που θα επιθυμούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ωστόσο ότι δεν θα έβλεπε πρόσωπο που στήριξε τα μνημόνια, υπουργό ή υφυπουργό. Έκρινε πάντως γενικά πρόωρη την οποιαδήποτε συζήτηση γύρω από το θέμα αυτό.

Κατά τον κ. Σκουρλέτη το Μέγαρο Μαξίμου ακολουθεί πλέον την ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ με βάση το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, ενώ με αφορμή τον ΕΝΦΙΑ και την πρόταση Δένδια για τα κόκκινα δάνεια έκανε λόγο για προχειρότητες.

Όσον αφορά στα εθνικά θέματα είπε ότι απεύχεται να τα χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση για εκλογικές σκοπιμότητες, υπογραμμίζοντας ότι απαιτείται “ψυχραιμία, νηφαλιότητα, όχι πλειοδοσίες”.και πρόσθεσε “δεν πρέπει να εμπλέκουμε τα εθνικά θέματα στην εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση”

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε