Πολιτική

Τσακαλώτος για προϋπολογισμό: Δεν ιδρώνει το αυτί τους…

Επίθεση στην κυβέρνηση και την τρόικα εξαπολύει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, βουλευτής Β΄Αθήνας και υπεύθυνος Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, σε δήλωσή του με αφορμή την κατάθεση του σχεδίου προϋπολογισμού για το 2015.

Ο κ. Τσακαλώτος στην δήλωσή του τόνισε πως πως «το γεγονός ότι η ελληνική κοινωνία βιώνει μια ανθρωπιστική κρίση, με παραβίαση πολλών ευρωπαϊκών κεκτημένων για τα ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα, δεν φαίνεται να “ιδρώνει το αυτί” ούτε της μιας ούτε της άλλης πλευράς της διαπραγμάτευσης».

Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρει ότι ο Κρατικός Προϋπολογισμός του 2015 δεν μένει πιστός μόνο στους μνημονιακούς στόχους (αφού προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 3% του ΑΕΠ) αλλά και στο κοινωνικό μοντέλο που προωθείται με το Μεσοπρόθεσμο. Συγκεκριμένα:

– Οι δημόσιες επενδύσεις θα μειωθούν κατά 400 εκατ. ευρώ σε σχέση με φέτος.

– Συνεχίζεται, όπως κάθε χρόνο, η περικοπή των δαπανών για κοινωνική ασφάλιση και περίθαλψη.

– Συρρικνώνεται ακόμα περισσότερο το κοινωνικό κράτος, αφού οι δαπάνες των υπουργείων Παιδείας, Υγείας και Εργασίας θα μειωθούν κατά πάνω από 1,1 δισ. ευρώ σε σχέση με φέτος.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η λογική του μνημονίου συνεχίζεται, και το μόνο που μένει να μάθουμε είναι οι προτιθέμενοι χρόνοι εφαρμογής της και οι νέες δικλείδες συμμόρφωσης που τελικά θα συμφωνηθούν.

Καταλήγοντας, ο κ. Τσακαλώτος δηλώνει ότι το μόνο που δεν αμφισβητείται από κυβέρνηση- τρόικα είναι η αναγκαιότητα μια πτωχευμένη χώρα να συνεχίσει να μεταφέρει πόρους στις πλουσιότερες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινάει διαλέξεις και σεμινάρια στο Harvard – Η ανακοίνωση του πανεπιστημίου
«Έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ως πρωθυπουργός συμμετείχε και βίωσε μερικές από τις πιο καθοριστικές στιγμές στην ιστορία της Ευρώπης του 21ου αιώνα», αναφέρει το Harvard
Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινάει διαλέξεις και σεμινάρια στο Harvard – Η ανακοίνωση του πανεπιστημίου