Δευτέρα, 14 Οκτ.
20oC Αθήνα

Ίσα δικαιώματα με τους νοσηλευτές ζητούν οι βοηθοί τους – Διαμαρτυρία στο Υπουργείο Υγείας

Ίσα δικαιώματα με τους νοσηλευτές ζητούν οι βοηθοί τους – Διαμαρτυρία στο Υπουργείο Υγείας

Με το σύνθημα “ίδια δουλειά, ίδια δικαιώματα” πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας οι βοηθοί νοσηλευτών. Στην ουσία ζητάνε να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους νοσηλευτές οι οποίοι διαφωνούν με την εξομοίωση καθώς δεν έχουν τις ίδιες σπουδές με τους βοηθούς.

Περισσότεροι από 400 βοηθοί νοσηλευτές συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας. Κλειστή αυτή την ώρα η Αριστοτέλους.

Οι βοηθοί νοσηλευτές ζητούν να πληρώνονται όπως οι νοσηλευτές καθώς όπως λένε προσφέρουν το ίδιο έργο. Συγκεκριμένα ζητούν:
– την κατοχύρωση του τίτλου του νοσηλευτή.
– να παίρνουν επιπλέον 200 ευρώ στο μισθό τους για να εξομοιωθούν μισθολογικα με τους νοσηλευτές.
– να εξαιρεθούν οι βοηθοί νοσηλευτές από την τροπολογία που προβλέπει μειώσεις μισθών στο δημόσιο για τους υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οπως δήλωσε στο Newsit η πρόεδρος των βοηθών νοσηλευτών Αθήνας, Ζωή Καρανίκα “όταν το κράτος μας χρησιμοποιεί σαν νοσηλευτές ενώ είμαστε βοηθοί, πρέπει και να μας πληρώνει σαν νοσηλευτές. Ζητάμε να αρθεί αυτή η μισθολογική σε βάρος μας αδικία”.

Αντιπροσωπεία των βοηθών νοσηλευτών θα συναντηθεί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκο.

Γιατί διαφωνούν οι νοσηλευτές με την εξομοίωση

Κάθετα αντίθετοι στα αιτήματα των βοηθών νοσηλευτών είναι οι νοσηλευτές οι οποίοι μεταξύ αλλων σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν “οι τραγικές ελλείψεις και οι αδυναμίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, σε καμία περίπτωση δε θα αποτελέσουν το μοχλό για την απεμπόληση των εναπομεινάντων προνομίων μας. Σεβόμαστε την επαγγελματική ταυτότητα όλων των κλάδων, αλλά μέχρις εκεί. Ο τίτλος του Νοσηλευτή, θεμελιωμένος από το 1985 με το νόμο 1579 και εδραιωμένος με τον καταστατικό νόμο της ΕΝΕ 3252/2004, δεν εκχωρείται, δεν παραχωρείται, δεν αντιγράφεται, δεν πωλείται. Κερδίζεται με τετραετείς σπουδές, η πρόσβαση στις οποίες γίνεται με πανελλαδικές εξετάσεις.

Όποιος λοιπόν επιθυμεί κύριε πρόεδρε της ΠΟΕΔΗΝ να γίνει Νοσηλευτής, εσείς ή οποιοσδήποτε άλλος συνάδελφος ΔΕ Βοηθός Νοσηλευτή, σας κι εσάς, μπορεί να δώσει πανελλαδικές και να σπουδάσει τέσσερα χρόνια για να το πετύχει.

Γιατί απ’ ότι φαίνεται, αυτοί που προτείνουν με τόση ελαφρότητα την εξομοίωση των ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών με τους Νοσηλευτές, φαίνεται πως ποτέ τους δε μόχθησαν, ποτέ τους δεν γεύτηκαν τη βάσανο των νοσηλευτικών σπουδών σε τριτοβάθμιο πανεπιστημιακό επίπεδο.

Κλείνοντας, οφείλουμε να σχολιάσουμε τις απειλές σας για κινητοποιήσεις, μιας και οι ίδιοι γνωρίζετε καλά, ότι πάει καιρός που αυτοί που σας ακολουθούν σε τέτοιου είδους θεατρικά δρώμενα, μετρώνται εύκολα με τα δάχτυλα των ανθρώπινων άκρων…

Η ΠΑΣΥΝΟ, αξιοποιώντας το ποιοτικό κριτήριο της εκπροσώπησης των νοσηλευτών του ΕΣΥ όλης της χώρας, διαβεβαιώνει προς κάθε κατεύθυνση, ότι θα διαφυλάξει με κάθε τρόπο το ιερό δικαίωμα των μελών της να τιμούν τον επαγγελματικό τους τίτλο και να κρατάνε ψηλά τη σημαία της κλαδικής τους ταυτότητας, προσπαθώντας να την κατοχυρώσει νομοθετικά”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ – ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε