Τετάρτη, 24 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Ιδού η κάλπη, ιδού και το πήδημα….

ΦΩΤΟ - EUROKINISSI
ΦΩΤΟ - EUROKINISSI

…με τη φράση αυτή ο ΑλέξηςΤσίπρας απάντησε από το βήμα του 3ου Φεστιβάλ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της κοινοβουλευτικής διαδικασίας παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι “Την ψήφο εμπιστοσύνης δεν την δίνουν οι κυβερνήσεις στον εαυτό τους. Την ψήφο εμπιστοσύνης την δίνει ο λαός”.

Ο πρόεδρος του ΣΡΙΖΑ μιλώντας μπροστά σε χιλιάδες φίλους και ψηφοφόρους του κόμματος αναφέρθηκε στις τρέχουσες εξελίξεις λέγοντας ότι “Ζητούν ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές τους επειδή οι ίδιοι δεν εμπιστεύονται τους βουλευτές τους” και πρόσθεσε “Κανονικά θα έπρεπε οι βουλευτές της να ζητούν από την κυβέρνηση αποδείξεις ότι τους εμπιστεύεται και εκβιάζουν μια κάποια πειθαρχία στο ίδιο τους το στρατόπεδο που διατρέχεται από γκρίνιες, νευρικές κρίσεις και κινήσεις του τύπου ο σώζων εαυτόν σωθήτω, ενώ την ίδια στιγμή, διατείνονται ότι η συγκυβέρνηση αποτελεί πυλώνα σταθερότητας για τη χώρα!”.

Σχολιάζοντας μάλιστα στα όσα συνέβησαν τις προηγούμενες μέρες επισήμανε ότι “Η αλήθεια είναι τόσο πεισματάρα που οι φούσκες δεν κρύβονται” καθώς όπως είπε:

– Φούσκα αποδείχτηκε το Παρίσι και γύρισαν δαρμένοι και φορτωμένοι με περισσότερες απαιτήσεις από την τρόικα
– Φούσκα αποδείχτηκε η παρουσία του κ. Σαμαρά στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία έσκασε μάλιστα στα μούτρα των απογοητευμένων βουλευτών του, που έμειναν με τον ΕΝΦΙΑ στο χέρι
– Φούσκα αποδείχτηκε το ταξίδι του κ. Σαμαρά στην Μέρκελ, όπου πήγε για να αναστρέψει το φιάσκο της Διεθνούς Έκθεσης και γύρισε με την εντολή να κάνει τα μαθήματά του
– Φούσκα αποδείχτηκαν και οι κόκκινες γραμμές απέναντι στην τρόικα.μπροστά στην οποία οι Έλληνες υπουργοί προσέρχονται με το κεφάλι κάτω για να διαπραγματευτούν το δικό μας αύριο
– Φούσκα και κύκνειο άσμα τους θα αποδειχτεί και η συζήτηση που προκαλούν για να πάρουν ψήφο εμπιστοσύνης.

“Εμείς λέμε, υπογράμμισε, ότι η ψήφος που ζητάνε από τους ίδιους τους βουλευτές τους δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης. Είναι ψήφος αγωνίας. Όμως στην Ελλάδα έχουμε ακόμα δημοκρατία. Τραυματισμένη από τις πολιτικές των μνημονίων, αλλά ζωντανή. Αυτή τη δημοκρατία ο λαός και η νεολαία του θα την υπερασπιστούν, όπως ορίζει το Σύνταγμα της χώρας. Και στη δημοκρατία καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί, αν δεν έχει την στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας”.

Η “αγκαλιά” της Θεσσαλονίκης στον ΣΥΡΙΖΑ

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι “η κοινωνία αγκάλιασε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης” και αφού εξέφρασε την αισιοοδοξία του για νίκη στις εκλογές, οι οποίες υποστήριξε ότι θα γίνουν “πολύ σύντομα”, και σχηματισμό κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε:

“Σήμερα σας διαβεβαιώνω μετά λόγου γνώσεως. Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης θα είναι ο κορμός των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας που θα συγκροτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά την ισχυρή εντολή του λαού μας. Προγραμματικές δηλώσεις που θα υλοποιηθούν, θα γίνουν νόμοι της Ελληνικής Δημοκρατίας, πριν και ανεξάρτητα από τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Τελεία και παύλα”.

“Γιατί στο δίλημμα: Μνημονιακό καθεστώς ή πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.Ο λαός μας θα δώσει στις κάλπες σαφή και ξάστερη απάντηση, με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτή η απάντηση θα είναι για μας εντολή αδιαπραγμάτευτη και αναπαλλοτρίωτη” κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Economist: Ο Τσίπρας δεν υπόσχεται πλέον σκίσιμο του Μνημονίου

Σκληρή απάντηση Βούλτεψη σε Τσίπρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα ψάχνεται… Κατά τα άλλα ήταν έτοιμοι να κυβερνήσουν

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει την πρόταση νόμου για την αποκατάσταση του κατώτατου μισθού

Δήλωση Τσίπρα με άρωμα εκλογών: Μόνη λύση η προσφυγή στις κάλπες

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε