Δευτέρα, 7 Οκτ.
23oC Αθήνα

Τραπεζική αγωνία ως την Κυριακή

Τραπεζική αγωνία ως την Κυριακή

Την Κυριακή ”κληρώνει” για τις ελληνικές τράπεζες αφού θα γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα των stress tests από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Οι εκτιμήσεις που γίνονται τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό από ξένες τράπεζες και χρηματοοικονομικούς οίκους κάνουν λόγο για ευχάριστη έκπληξη.

το μαξιλάρι των 11 δις. περίπου που διαθέτει το ΤΧΣ θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί είτε για την κάλυψη χρηματοδοτικών κενών ή να επιστραφεί ώστε να μειωθεί το ύψος του χρέους

Για παράδειγμα η Royal Bank of Scotland χαρακτηρίζει τις ελληνικές τράπεζες επαρκώς κεφαλαιοποιημένες.

Επίσης εκτιμήσεις τραπεζιτών κάνουν λόγο για επιτυχή έκβαση και προσθέτουν πως αν τυχόν υπάρξουν ανάγκες αυτές θα καλυφθούν κατά πάσα πιθανότητα από τους μετόχους και δεν θα χρειαστούν τα κεφάλαια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Το αποτέλεσμα αυτό θα είναι ένα πολύ καλό νέο όχι μόνο για τις τράπεζες, αλλά και για την ελληνική οικονομία, ενώ θα ενισχυθεί η ελληνική πλευρά στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και το νέο καθεστώς για την μεταμνημονιακή εποχή.

Επίσης, το μαξιλάρι των 11 δις. περίπου που διαθέτει το ΤΧΣ θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί είτε για την κάλυψη χρηματοδοτικών κενών ή να επιστραφεί ώστε να μειωθεί το ύψος του χρέους.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε