Όχι, δεν τρελάθηκαν, αλλά σκοπεύουν να τρελάνουν με το κέφι και τα τραγούδια τους όλους όσοι παρακολουθήσουν τη μουσική παράσταση «Βασικά… ευτυχές το 1980». Και οι συντελεστές της είναι γνωστοί για το κέφι, την αγάπη τους για το ελληνικό τραγούδι αλλά και για τις ικανότητές τους.
Στο Γκάζι λοιπόν, στο θέατρο «Χυτήριο», από το Σάββατο 25 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο στις 11 το βράδυ, η Έφη Οικονομάκη μαζί με τους συνεργάτες της πατάνε γκάζι στη διασκέδαση πηγαίνοντάς μας… πίσω, τότε που διασκεδάζαμε χωρίς τρόικα πάνω από τα κεφάλια μας και χωρίς κανένα μνημόνιο, μνημονεύοντας όμως και ερμηνεύοντας γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια της εποχής.
Μαζί με τη γνωστή ηθοποιό και τραγουδίστρια θα είναι ο σημαντικός συνθέτης Τάκης Σούκας, που της έγραψε και τα τραγούδια για το δίσκο της που θα κυκλοφορήσει μέσα στον Οκτώβριο και στον οποίο ερμηνεύει κι ένα τραγούδι με τον Σταμάτη Κραουνάκη.
Στη σκηνή του θεάτρου πατώντας γκάζια και πηγαίνοντάς μας τη δεκαετία του ‘80 και ο Στέλιος Μάξιμος, ενώ την επί σκηνής παρέα συμπληρώνουν ο Θωμάς Στεργίου και η Κατερίνα Μορένα.
Την επιμέλεια του ρεπερτορίου υπογράφει η Έφη Οικονομάκη, ενώ τη μουσική επιμέλεια έχει κάνει ο Γιάννης Μιχαήλ. Για να μπορέσει όμως το 1980 να μην είναι μόνο ακουστικά ευτυχές, θα σκηνοθετηθεί από τον ευφάνταστο Νίκο Σούλη, ενώ τα κείμενα της παράστασης που θα μας μεταφέρουν στην εποχή είναι του Δημήτρη Μανιάτη.
Παραφράζοντας μάλιστα τον τίτλο του γνωστού τραγουδιού «Ανοίχτε τα τρελάδικα», σε στίχους του Βασίλη Παπαδόπουλου και μουσική του Τάκη Σούκα που είχε ερμηνεύσει η Ελένη Βιτάλη, λένε «Ανοίχτε τα γλεντάδικα να μπει ο κόσμος μέσα…», θέλοντας οι θεατές στο θέατρο «Χυτήριο» να περπατήσουν «σε ανυποψίαστα μονοπάτια μιας εποχής με γέλια, μεγάλες συγκεντρώσεις, γραφικές φυσιογνωμίες, αθλητικές επιτυχίες, διαφημίσεις που έγραψαν ιστορία, αναψυκτήρια, στρας, πούλιες, βάτες, τραγούδια και σουξέ που άφησαν τη σφραγίδα τους».
Από τον επόμενο μήνα λοιπόν, στις 25 Οκτωβρίου, στο θέατρο «Χυτήριο» λένε «Βασικά… ευτυχές το 1980» υποσχόμενοι πως θα γλεντήσουμε… αντι-μνημονιακά με τις μεγάλες μουσικές επιτυχίες που «γεννήθηκαν» εκείνη την εποχή και που τις έχουμε ανάγκη για να ξεχαστούμε από τα προβλήματα της σημερινής!