Τρίτη, 27 Αυγ.
26oC Αθήνα

Οι τζιχαντιστές… μετακομίζουν στην Ελβετία! Συναγερμός στις αρχές

Οι τζιχαντιστές… μετακομίζουν στην Ελβετία! Συναγερμός στις αρχές

Τα… πλοκάμια της στην Ελβετία έχουν αρχίσει να απλώνουν οι τζιχαντιστές, καθώς η Αλ Κάιντα πρόκειται να καταστεί για άλλη μια φορά νόμιμη στη χώρα, το 2015.

Αυτό θα συμβεί, καθώς η περαιτέρω επέκταση της απαγόρευσης της τρομοκρατικής ομάδας δεν είναι δυνατή, βάσει της ελβετικής νομοθεσίας.

Το γεγονός αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τη δεδομένη στιγμή υπάρχουν στη Συρία περισσότεροι Ελβετοί τζιχαντιστές, από ό,τι Γάλλοι, παρά το γεγονός ότι η Γαλλία είναι η χώρα της Ευρώπης με τον μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό.

Όπως τονίζει ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Ασφάλειας, Τόμας Χάρτερ: “Το Ισλαμικό Κράτος μάς δείχνει ότι η σύγχρονη τρομοκρατία, μπορεί να καταπολεμηθεί μόνο μέσω της πρόληψης.

Ελβετοί νομοθέτες έχουν καταθέσει επίσημο αίτημα στο κοινοβούλιο, να απαγορεύσει στα μέλη του Ισλαμικού Κράτους να δραστηριοποιούνται στην Ελβετία.

Το μέτρο -που υπέγραψαν περισσότεροι από 40 πολιτικοί από όλες τις παρατάξεις- έρχεται μετά τις νέες αποκαλύψεις ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει ήδη δημιουργήσει ένα δίκτυο στο εσωτερικό της Ελβετίας για να συγκεντρώσει χρήματα και να στρατολογήσει τζιχαντιστές στη Συρία και το Ιράκ. 

“Το δίκτυο αυτό έχει επικεντρωθεί στην παροχή οικονομικής βοήθειας, αλλά και προπαγάνδας υποστήριξης για να βοηθήσει το Ισλαμικό Κράτος να ιδρύσει ένα ισλαμικό θεοκρατικό καθεστώς στη Μέση Ανατολή”, όπως αναφέρει η ελβετική εφημερίδα “Neue Zürcher Zeitung”.

Ωστόσο, οι αναλυτές της τρομοκρατίας προειδοποιούν ότι η οργάνωση των τζιχαντιστών που έχει αναπτυχθεί στην Ελβετία, είναι πιθανό να ογανώσει τρομοκρατικές επιθέσεις στο εσωτερικό της χώρας. 

Όπως είχε αποκαλύψει ο Διευθύνων Ομοσπονδιακός Εισαγγελέας, Μισέλ Λομπέρ, η Ελβετία δεν διατηρεί “μαύρη λίστα” με τα ονόματα όσων επιστρέφουν από το εξωτερικό -πιθανώς διότι οι αρχές δεν γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό των τζιχαντιστών που ζουν στη χώρα. 

Περίπου 40 Ελβετοί τζιχαντιστές έχουν αφήσει την πατρίδα τους για να συμμετάσχουν σε ιερούς πολέμους σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων 15 που έχουν ταξιδέψει στη Συρία, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της ελβετικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Ο αριθμός αυτός ανησυχητικός, με δεδομένο το μέγεθος της μουσουλμανικής κοινότητας στη χώρα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο μουσουλμανικός πληθυσμός της Ελβετίας ανέρχεται σε 350.000-400.000, δηλαδή το 5% του συνολικού πληθυσμού που είναι 8 εκατομμύρια.     

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΜΙΣΕΛ

ΠΗΓΗ: India Tomorrow

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρία αυτοσχέδια διυλιστήρια του ΙΚ καταστράφηκαν στη Συρία – Έτοιμο το Ιράν να επιτεθεί στους τζιχαντιστές

Οι γυμνόστηθες FEMEN με σημαία των τζιχαντιστών! (PHOTΟ)

ΥΠΕΞ και ΥΠΕΘΑ ανταλάσσουν… πυρά με τα πυρομαχικά των Κούρδων!

Μετά τις πιέσεις ο Ερντογάν αλλάζει στάση απέναντι στους τζιχαντιστές

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε