Σάββατο, 20 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Η Ρουμανία είναι “το ανερχόμενο αστέρι του τουρισμού”

Η Ρουμανία είναι “το ανερχόμενο αστέρι του τουρισμού”

Το μέλλον του τουρισμού βρίσκεται σε χώρες όπως η Ρουμανία, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Ταλέμπ Ριφάι, χαρακτηρίζοντάς την ως “ανερχόμενο αστέρι”, αυθεντική και με δυνατότητα ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πέρα από την αυθεντικότητα που χαρακτηρίζει τη Ρουμανία, η χώρα διαθέτει και μια σειρά άλλων πλεονεκτημάτων και -όπως είπε- “δεν έχει μετατραπεί σε… μουσείο”.

Από το βήμα εργασιών του πρώτου συνεδρίου, με επίκεντρο τον τουρισμό των νέων σε παγκόσμιο επίπεδο, ο κ. Ριφάι επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι “στη Ρουμανία βλέπουμε πως δίνεται έμφαση στη νεολαία και την καινοτομία”.

Για το 2013 υπάρχουν καταγεγραμμένοι 1,1 δισεκατομμύρια τουρίστες παγκοσμίως, παράγοντας έσοδα περίπου 1,4 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα, δε, με τα στατιστικά στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, ο τουρισμός είναι η τρίτη μεγαλύτερη βιομηχανία στον κόσμο, σε όρους εργασίας που προσφέρει.

“Οι νέοι τολμούν να ταξιδέψουν σε μέρη που άλλοι δεν επισκέπτονται, αυτοί σημαίνει ότι ‘παράγουν’ έσοδα γι’ αυτούς τους προορισμούς. Σύμφωνα με στοιχεία, το 25% του 1,1 δισ. τουριστών είναι νέοι. Μέχρι το 2020, εκτιμούμε ότι το ‘κομμάτι’ της νεολαίας κάτω των 19 ετών που ταξιδεύει παγκοσμίως θα είναι 350 εκατομμύρια” πρόσθεσε ο κ. Ριφάι.

Το υπουργείο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού της Ρουμανίας εγκαινίασε το πρώτο παγκόσμιο τουριστικό cluster, αφιερωμένο στη νεολαία.

Η Ρουμανία μπορεί να είναι το πρώτο παράδειγμα για την προσέλκυση νέων επισκεπτών μέσω αυτών των clusters και στόχος του αρμόδιου υπουργείου -σύμφωνα με όσα επισημάνθηκαν στη διάρκεια της σχετικής παρουσίασης- είναι η προσέλκυση και συγκράτηση τουριστικού “ρεύματος” νέων στη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ζάκυνθος: 850 Ρώσοι τουρίστες στο νησί, μετά το «λουκέτο» του «Solvex Tour»

Financial Times: Μεγαλύτερη από τις προσδοκίες η ανάπτυξη στην Ελλάδα

Το εμπάργκο στη Ρωσία πλήττει τον ελληνικό τουρισμό

Ολλανδοί, Τούρκοι και Ιταλοί έδωσαν “ψήφισαν” φέτος στη Χαλκιδική

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε