Τετάρτη, 24 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Η αντιπρόεδρος της πολωνικής κυβέρνησης θα προταθεί για Ευρωπαία Επίτροπος

Η αντιπρόεδρος της πολωνικής κυβέρνησης θα προταθεί για Ευρωπαία Επίτροπος

Η αντιπρόεδρος της πολωνικής κυβέρνησης Ελζμπιέτα Μπιενκόφσκα θα είναι μία από τις νέες Ευρωπαίες Επιτρόπους, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων PAP.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Μαλγκορτζάτα Κιντάουα-Μπλόνσκα δεν διευκρίνισε για ποιά θέση θα προταθεί η Μπιενκόφσκα, η οποία είναι και υπουργός Υποδομών, μετέδωσε το πρακτορείο.

Τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα ανώνυμες πηγές, μετέδωσαν ότι η Μπιενκόφσκα θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή Εσωτερικής Αγοράς και Υπηρεσιών.

Ήδη, ο πρωθυπουργός της χώρας Ντόναλντ Τουσκ συμφώνησε να αναλάβει τη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κι ενδέχεται να παραιτηθεί ίσως κι εντός του μήνα με την πρόεδρο της Βουλής Έβα Κόπατς, η οποία είναι και πρώτη αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Πλατφόρμα των Πολιτών, να θεωρείται επικρατέστερη διάδοχός του.

Στις αρχές του χρόνου, η Μπιενκόφσκα θεωρήθηκε από κάποιους κυβερνητικούς κύκλους πιθανή διάδοχος του Τουσκ στην πρωθυπουργία. Ωστόσο, η ιδέα αυτή φαίνεται ότι εγκαταλείφθηκε ύστερα από κάποιες αποτυχημένες τηλεοπτικές της εμφανίσεις και από την πτώση του ποσοστού δημοτικότητάς της.

Η μετακίνησή της στις Βρυξέλλες, εκτιμά το Ρόιτερς, δεν αναμένεται να προκαλέσει πολιτική αναστάτωση στη χώρα καθώς δεν είναι μέλος του κυβερνώντος κόμματος και θεωρείται τεχνοκράτις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δικαίωση δύο υπόπτων της Αλ Κάιντα – 230.000 ευρώ καλείται να πληρώσει η Πολωνία

Συνετρίβη αεροσκάφος στην Πολωνία – Νεκροί 11 άνθρωποι

Ζωγράφισέ το! Ένα πρωτοποριακό εστιατόρια στην Πολωνία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε