Όπως επεσήμανε ο υπουργός ΠΕΚΑ, η κατά 100% φοροαπαλλαγή των ιδιοκτητών κατοικιών για τις δαπάνες έως 15.000 ευρώ, που θα κάνουν προκειμένου να θωρακίσουν ενεργειακά τις κατοικίες τους, αποτελεί μια ολοκληρωμένη οικονομική, αναπτυξιακή και περιβαλλοντική παρέμβαση που πρέπει να υιοθετήσει η Κυβέρνηση.
Ο κ. Μανιάτης ανέφερε ακόμη ότι το κόστος των φοροαπαλλαγών θα υπερκεραστεί από τους φόρους που θα εισπραχθούν από την έκδοση των σχετικών τιμολογίων για τις εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης των κατοικιών και, επιπλέον, η δράση θα οδηγήσει:
-Στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον τομέα της οικοδομής.
-Σε σημαντική εξοικονόμηση πόρων από τη μείωση του ενεργειακού κόστους για τα νοικοκυριά.
-Σε διάσωση εκατοντάδων θέσεων εργασίας στη μεταποίηση δεδομένου ότι άνω του 70% των υλικών και του εξοπλισμού που χρησιμοποιούνται για τη ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων παράγεται από ελληνικές βιοτεχνίες-βιομηχανίες.
-Στην προστασία του περιβάλλοντος.
Ο υπουργός ΠΕΚΑ ανέφερε εξάλλου ότι η εμπειρία από το πρόγραμμα ‘Εξοικονομώ κατ’ Οίκον’, δείχνει το σημαντικό ενδιαφέρον που υπάρχει για τη συγκεκριμένη δράση και στην κατεύθυνση αυτή το ΥΠΕΚΑ διεκδικεί στη νέα προγραμματική περίοδο (2014 – 2020), επιπλέον 400 εκατ. ευρώ για τη συνέχιση του προγράμματος.
«Είμαι βέβαιος ότι είναι πολλές δεκάδες χιλιάδες οι Έλληνες πολίτες, ιδιοκτήτες των περίπου 5.500.000 κατοικιών της χώρας, που έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν στην ενεργειακή θωράκιση των κατοικιών τους, αρκεί η Πολιτεία να τους δώσει το κίνητρο της φοροαπαλλαγής», καταλήγει ο υπουργός.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δύσπεπτο το… μενού της συνάντησης κυβέρνησης – τρόικα
Πράσινο φως για την ρύθμιση των “κόκκινων δανείων” – Τι αποφασίστηκε σε σύσκεψη
Τα είπαν εν όψει τρόικας Βρούτσης και Χαρδούβελης
Γκ. Χαρδούβελης: Τα 11,4 δισ. του ΤΧΣ μπορεί να επιστραφούν για να μειωθεί το χρέος