Τετάρτη, 24 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Αντάρτικο ΠΑΣΟΚ – Ξεκαθάρισε πως δεν ψηφίζει 3 τροπολογίες – Η κυβέρνηση τις απέσυρε άρον – άρον

Αντάρτικο ΠΑΣΟΚ – Ξεκαθάρισε πως δεν ψηφίζει 3 τροπολογίες – Η κυβέρνηση τις απέσυρε άρον – άρον

Συναγερμός σήμανε στο Μέγαρο Μαξίμου όταν παίρνοντας την σκυτάλη από εκπροσώπους κομμάτων της αντιπολίτευσης που κατήγγειλαν καταστρατήγηση του Κανονισμού της Βουλής με την κατάθεση μαζικά τροπολογιών από υπουργούς μόλις λίγες ώρες πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου, ο Θάνος Μωραίτης ξεκαθάρισε πως το ΠΑΣΟΚ δεν τις ψηφίζει…

«Να καταστεί σαφές» είπε από το βήμα του Γ΄ Θερινού Τμήματος. «Όλες οι τροπολογίες που κατατέθηκαν σήμερα από υπουργούς για εμάς δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές».

Την κίνηση του ΠΑΣΟΚ «χαιρέτισε» ο ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης άφησε αιχμές για το γεγονός ότι δεν ζητά απόσυρση όλων των εκπρόθεσμων τροπολογιών, μεταξύ των οποίων είναι και η τροπολογία Χαρδούβελη για τον αναβαλλόμενο φόρο των τραπεζών, αλλά περιορίζεται μόνο σε 3 τροπολογίες που κατατέθηκαν σήμερα το πρωί, «καταστρατηγώντας τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα».

Οι επίμαχες τροπολογίες κατατέθηκαν από τους υπουργούς Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ανάπτυξης και Οικονομικών και αφορούν: Α). Στη ρύθμιση θεμάτων σχετικά με την πλήρωση θέσεων Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων Υπουργείων. Β). Στην τροποποίηση διατάξεων του άρθρου 82 του ν. 4001/2011, σχετικά με την αγορά και προμήθεια φυσικού αερίου. Γ). Στη ρύθμιση θεμάτων του αναπτυξιακού νόμου και της Ανώνυμης Εταιρείας ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε..

Κατόπιν αυτού ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας δήλωσε πως δεν κάνει δεκτές τις επίμαχες τροπολογίες στο νομοσχέδιο του υπουργείου του και αυτές αναμένεται να κατατεθούν εκ νέου σε άλλο νομοσχέδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΣΥΡΙΖΑ: Πανικόβλητος ο Σαμαράς και τα “εξαπτέρυγά” του

Λάβρος Λαφαζάνης: Στήνετε το παιχνίδι με τις τράπεζες ενόψει των πολιτικών εξελίξεων!

Μητσοτάκης: «Η νομιμότητα δεν έχει χρώμα, δεν είναι μπλε, πράσινη ή ροζ»

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί έγινε η συνάντηση με τον Στουρνάρα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε