Πέμπτη, 25 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Χρυσή Αυγή: Μετά τα ρουσφέτια τώρα και… άτοκα δάνεια!

Χρυσή Αυγή: Μετά τα ρουσφέτια τώρα και… άτοκα δάνεια!

Μπορεί όπου σταθούν κι όπου βρεθούν να καταγγέλλουν το …σάπιο σύστημα ωστόσο οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής απολαμβάνουν τα προνόμια της θέσης τους.

Μετά τα βουλευτικά αυτοκίνητα και τους διορισμούς ανιψιών, συζύγων και λοιπών συγγενών ήρθε η σειρά της χορήγησης άτοκων δανείων.

Ο λόγος για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής οι οποίοι αν και δηλώνουν πως πολεμούν το σύστημα, “ενεργοποίησαν” τον άτοκο δανεισμό τους από τη βουλή.

Όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής, 4 βουλευτές κι ένας πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής και νυν ανεξάρτητος πήραν από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Βουλευτών και Ευρωβουλευτών της Βουλής, άτοκο δάνειο ύψους 10.000€ έως 15.000€ ο καθένας -το οποίο θα το αποπληρώνουν μέσω παρακράτησης του ποσού που τους αναλογεί- από τις μηνιαίες αποδοχές τους, μέχρι και για διάστημα τεσσάρων χρόνων ή 48 άτοκων μηνιαίων δόσεων.

Κι όλα αυτά την ώρα που για τους απλούς πολίτες οι στρόφιγγες των τραπεζών έχουν κλείσει και αν για κάποιους ανοίξουν, τα δάνεια που δίνονται μόνο άτοκα δεν είναι…

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι Ηλ. Παναγιώταρος, Δ. Κουκούτσης, Ν. Μίχος και Κ. Μπαρμπαρούσης, καθώς και ο πρώην βουλευτής της ΧΑ και νυν ανεξάρτητος, Χρ. Αλεξόπουλος, κατέθεσαν στη Βουλή το σχετικό αίτημα για άτοκη δανειοδότηση και έλαβαν αμέσως το ποσό που ζήτησαν.

Κατά το δημοσίευμα, οι χρυσαυγίτες βουλευτές ενημερώθηκαν από συναδέλφους άλλων κομμάτων για το συγκεκριμένο προνόμιο αλλά και από τς υπηρεσίες της Βουλής κι αμέσως ξεκίνησαν τις διαδικασίες.

Σημειώνεται πως το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Βουλευτών και Ευρωβουλευτών συστήθηκε το 2000, όταν και δημιουργήθηκε ένας ειδικός λογαριασμός με εισφορές κάθε μήνα από τους μισθούς όλων των βουλευτών. Υπολογίζεται πως η εν λόγω εισφορά για τους βουλευτές φτάνει περίπου τα 50 ευρώ το μήνα, ενώ για τους ευρωβουλευτές μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 75 ευρώ το μήνα.  Ο λογαριασμός αυτός μεγαλώνει ακόμα περισσότερο από ειδική επιχορήγηση που πιστώνεται από τη Βουλή και συνήθως είναι 200.000 ευρώ το χρόνο.

Όσο για τα κριτήρια, αυτά δεν υπάρχουν. Όποιος βουλευτής ζητήσει το συγκεκριμένο βοήθημα, το παίρνει με μια απλή αίτηση στη γραμματεία του προέδρου της βουλής.

Διαβάστε

Χρυσαυγίτης για Φύσσα: “Τραγούδα τα τώρα πούσ… από εκεί που είσαι” – Ηχητικό

Ανατριχιαστικό ντοκουμέντο – “Τους λιώσαμε” λένε τα στελέχη της Χρυσής Αυγής μετά τη δολοφονική επίθεση

Το “βαθύ λαρύγγι” της Χρυσής Αυγής μήνυσε Μιχαλολιάκο και Κασιδιάρη – Σοκαριστικές καταγγελίες

Ρουσφέτι, τιμή, Χρυσή Αυγή – Άλλα δύο ξαδέλφια του βόλεψε ο Μιχαλολιάκος

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε