Τετάρτη, 24 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Καυγάς στη Βουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά έξοδο από το ΝΑΤΟ

Καυγάς στη Βουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά έξοδο από το ΝΑΤΟ

Νέα κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το ΝΑΤΟ.

Η δήλωση Δρίτσα στη Βουλή για ανάγκη εξόδου της χώρας από τον ευρω-ατλαντικό θεσμό προκάλεσε την αντίδραση της Κυβέρνησης.

Όλα ξεκίνησαν όταν, κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στη Βουλή, και ενώ απουσίαζε ο υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος για να παραστεί στη σύνοδο ΝΑΤΟ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης κάλεσε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί αν το κόμμα του είναι «υπέρ του να μείνουμε ή να φύγουμε» από τον ευρω-ατλαντικό θεσμό.

«Η θέση μας είναι αυτή που αποφασίστηκε στο συνέδριο» απάντησε ο κ. Δρίτσας, σημειώνοντας με νόημα: «να ξεκινήσει διαδικασία απεμπλοκής ΝΑΤΟ».

«Θέλατε να διοργανώσετε πανευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος, τώρα θέλετε να διαλύσετε το ΝΑΤΟ. Έχετε το σύνδρομο της Μαντάμ Σουσού» σχολίασε ο Α. Γεωργιάδης.

«Έχουμε υπεύθυνη στάση. Δεν θα διαλύσουμε το ΝΑΤΟ, αλλά το ΝΑΤΟ πρέπει να διαλυθεί… Εμείς λέμε ότι το ΝΑΤΟ γεννά πολέμους» ανταπάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι απόψεις αυτές επικίνδυνες για τη χώρα και την περιοχή» παρενέβη και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Νταηλίκια” Ομπάμα: Δεν θα μας εκφοβίσουν οι τζιχαντιστές

Μήνυμα Μέρκελ προς Μόσχα: Το ΝΑΤΟ θα προστατεύσει τις χώρες της Βαλτικής

Την Παρασκευή η συνάντηση Σαμαρά – Ερντογάν

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε