Πέμπτη, 18 Ιουλ.
33oC Αθήνα

ΠΑΣΟΚ: Στον αστερισμό του σχίσματος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Τη φράση “προχωράμε μαζί με όσους ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ πίσω από το παραβάν” επέλεξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για να απαντήσει στον Γιώργο Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ.

Τρανή επιβεβαίωση του πολιτικού και ψυχολογικού χάσματος μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιώργου Παπανδρέου απετέλεσε η χθεσινή εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για τον εορτασμό της 3ης Σεπτεμβρίου, καθώς ο πρόεδρος του κόμματος στην ομιλία του επέλεξε να απαντήσει σημείο προς σημείο στην ομιλία Παπανδρέου, ξεκαθαρίζοντας πως η αναβίωση της σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ Βενιζελικών – Παπανδρεϊκών δεν μπορεί να ανακόψει την αναπότρεπτη πορεία αναβάπτισης της Δημοκρατικής παράταξης.

Ο κύριος Βενιζέλος αφού σημείωσε πως λυπάται για την απουσία του κυρίου Παπανδρέου στο εξωτερικό, κάνοντας λόγο για….σεμινάρια της Royal Bank of Scotland, τόνισε πως η συμπεριφορά των υποστηρικτών του πρώην πρωθυπουργού προς το πρόσωπο του το βράδυ της Δευτέρας δεν έχει θέσει και δεν ανήκει στην ηθική, πολιτική και αισθητική παρακαταθήκη της παράταξης.

Γυρίζοντας το χρόνο πίσω στην εσωκομματική μάχη του 2007, ο κύριος Βενιζέλος χρέωσε στον τότε αντίπαλο του φαινόμενα τριτοκοσμικού φασισμού, ενώ επιτέθηκε και σε μερίδα πρώην πλέον στελεχών του Κινήματος, που, όπως είπε, είχαν τότε το βάρος της ευθύνης και τώρα κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Υπεραμυνόμενος της δικής του συμβολής ξεκαθάρισε πως δεν έκανε καριέρα μέσω του ΠΑΣΟΚ και δεν κάνει ούτε σήμερα ως πρόεδρος του κόμματος, ενώ επεσήμανε πως η μετάβαση τον Νοέμβριο του 2011 στην τρικομματική κυβέρνηση Παπαδήμου δεν υπήρξε προϊόν συνωμοσίας εις βάρος του Γιώργου Παπανδρέου. Υπερθεμάτισε δε υπενθυμίζοντας πως στελέχη που σήμερα έχουν βρει την πολιτική θαλπωρή στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ, προηγουμένως τοποθετούνταν στην Παπανδρεϊκή πτέρυγα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καυτηρίασε, μάλιστα, την ρητορική του ΠΑΣΟΚ το 2009 να προκαλέσει εκλογές με αφορμή την εκλογή του ΠτΔ, αποστέλλοντας, παράλληλα σαφές μήνυμα προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, με την αποστροφή του πως παιχνίδια με τους θεσμούς απαγορεύονται και όταν γίνονται τιμωρούνται. Προσέθεσε δε πως το κόμμα του είναι έτοιμο για παν ενδεχόμενο, αν και αναγνώρισε πως η εκλογή του ΠτΔ είναι η λυδία λίθος για όλες τις μετέπειτα πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις. Έβαλε, μάλιστα ευθέως κατά της Παπανδρεϊκής πλευράς, όταν στο τέλος της ομιλίας του τόνισε: “Προχωράμε μαζί όλοι όσοι πράγματι ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ στο παραβάν”, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στη μη συμπαράταξη της Παπανδρεϊκής δεξαμενής με το κόμμα στις πρόσφατες Ευρωεκλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Θανατηφόρες” ατάκες του Ε. Βενιζέλου για τον Γιώργο Παπανδρέου: “Του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ” – Άγρια αντίδραση για τις αποδοκιμασίες

Το ΠΑΣΟΚ τελείωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ψυχανάλυση

Μπουτάρης: “Ηλίθιοι όσοι επιτέθηκαν στον ήρωα Βενιζέλο

Ο Γρηγοράκος καλεί τον Βενιζέλο να διαγράψει τον Παπανδρέου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε