Παρασκευή, 11 Οκτ.
27oC Αθήνα

Άγρια επεισόδια και συλλήψεις – Νύχτα τρόμου στο Φέργκιουσον του Μισούρι

Άγρια επεισόδια και συλλήψεις – Νύχτα τρόμου στο Φέργκιουσον του Μισούρι

Τη στιγμή που τα θωρακισμένα οχήματα της εθνοφρουράς των ΗΠΑ βρίσκονταν ήδη παραταγμένα στους κεντρικούς δρόμους του Φέργκιουσον στο Μισούρι, η κωμόπολη έζησε μια ακόμη νύχτα τρόμου με συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, τραυματισμούς και συλλήψεις.

Άγρια επεισόδια και συμπλοκές με δακρυγόνα σημειώθηκαν στο Φέργκιουσον των ΗΠΑ. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης για να διαλύσει τους διαδηλωτές.
Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις την νύχτα της Δευτέρας στο Φέργκιουσον συνελήφθησαν 31 άτομα, ενώ σημειώθηκαν δύο τραυματισμοί από σφαίρες, που είναι ακόμα άγνωστο από ποιους εκτοξεύθηκαν.

Η αστυνομία ανέλαβε δράση ύστερα από ώρες διαδηλώσεων στους δρόμους που πραγματοποιήθηκαν σε τεταμένο κλίμα αλλά ως επί το πλείστον ήταν ειρηνικές, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες και πρόσθεσαν ότι ένα βλήμα που εκτοξεύθηκε μέσα από το πλήθος των διαδηλωτών συνετρίβη στο έδαφος και ανεφλέγη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι δυνάμεις της Εθνοφρουράς κλήθηκαν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της τάξης.

Η ανάπτυξη της Εθνοφρουράς ήταν το τελευταίο βήμα στο οποίο προχώρησαν οι αρχές για να τερματιστεί η λεηλασία και το κάψιμο καταστημάτων που προστέθηκαν στις διαμαρτυρίες και εγείρουν ερωτήματα για τις φυλετικές σχέσεις στις ΗΠΑ μετά τον θάνατο του 18χρονου Mάικλ Μπράουν στις 9 Αυγούστου.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε από την πλευρά του ότι η χρήση της Εθνοφρουράς θα πρέπει να είναι περιορισμένη και ζήτησε να αμβλυνθεί η ένταση, να επουλωθούν οι πληγές και να επανέλθει η ηρεμία στην πόλη.

Συλλήψεις δημοσιογράφων

Το φωτο-ειδησεογραφικό πρακτορείο Getty Images επιβεβαίωσε τη σύλληψη από τις αμερικανικές αστυνομικές αρχές ενός από τους φωτογράφους του ο οποίος καλύπτει τα γεγονότα στο προάστιο Φέργκιουσον στο Σεντ Λιούις του Μισούρι.
Την περασμένη εβδομάδα, άλλοι δυο δημοσιογράφοι που κάλυπταν τα γεγονότα στην ίδια περιοχή είχαν επίσης συλληφθεί και κρατηθεί για μικρό χρονικό διάστημα.

Τι αναφέρει η αστυνομία
Η αστυνομία δέχθηκε “σφοδρά πυρά” και 31 άνθρωποι συνελήφθησαν, ενώ δύο πολίτες τραυματίσθηκαν από τα πυρά των διαδηλωτών, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές κατά τις φυλετικές ταραχές στο Φέργκιουσον του Μισούρι που ξέσπασαν αφού ένας λευκός αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν άοπλο μαύρο έφηβο πριν από 10 ημέρες.
“Ούτε μία σφαίρα δεν ρίχθηκε από αστυνομικούς, παρά το γεγονός ότι δέχθηκαν σφοδρή επίθεση (τη νύκτα της Δευτέρας)”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο αξιωματικός της αστυνομίας Ρον Τζόνσον, υπογραμμίζοντας πως οι δύο πολίτες τραυματίσθηκαν από πυρά διαδηλωτών και προσθέτοντας πως η αστυνομία κατέσχεσε δύο όπλα, καθώς και μια βόμβα μολότοφ.

Διαβάστε επίσης:
Μισούρι: Ο 18χρονος ήθελε να παραδοθεί τη στιγμή που τον πυροβόλησαν θανάσιμα


Τον εκτέλεσαν με έξι σφαίρες – Αποκαλυπτικό το σκίτσο του ιατροδικαστή – Χάος στους δρόμους του Φέργκιουσον (βίντεο, φωτό)

Τον σκότωσαν σαν το σκυλί! Νέο video ντοκουμέντο μετά τη δολοφονία 18χρονου στο Μισούρι – Άγριες συμπλοκές στο Φέργκιουσον, ένας σοβαρά τραυματίας

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε