Δευτέρα, 26 Αυγ.
30oC Αθήνα

Παγκόσμια πρωτιά για τα ελληνικά νησιά – Ποια θεωρούν κορυφαία οι τουρίστες

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ίμπιζα, Σεν Τροπέ και άλλοι πανάκριβοι προορισμοί με υψηλότατα στάνταρ έρχονται πίσω από τα ελληνικά διαμάντια του τουρισμού. Οι ίδιοι οι τουρίστες σύμφωνα με τα στοιχεία της ReviewPro και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων μέσω του SETE Intelligence φέρνουν πρώτα δύο ελληνικά νησιά

Η Μύκονος και η Σαντορίνη έχουν φέτος πιο ικανοποιημένους τουρίστες σε σχέση με τους τουρίστες άλλων ανταγωνιστικών προορισμών.

Μάλιστα τα ελληνικά νησιά επιτυγχάνουν μεγαλύτερα ποσοστά και από τους βασικούς ανταγωνιστικούς προορισμούς, όπως η Κύπρος, η Μαγιόρκα, η Μαρμπέγια, το Μπόντρουμ και το Ρίμινι.

Για τους δύο δημοφιλέστερους και πιο ακριβούς ελληνικούς προορισμούς, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, οι Γενικοί Δείκτες Ικανοποίησης τουριστών αντιστοιχούν στο 87,6% και 87,8% αντίστοιχα, όταν στο Σαιν Τροπέ το αντίστοιχο ποσοστό διαμορφώνεται στο 83,1%, στην Ιμπιζα στο 80,4% και στη Σαρδηνία στο 82,5%. Στους τομείς της τοποθεσίας και της εξυπηρέτησης τα ποσοστά ικανοποίησης ξεπερνούν και στους δύο ελληνικούς προορισμούς το 90%, ενώ χαμηλότερα στο 86,1% για τη Σαντορίνη και στο 84,2% για τη Μύκονο είναι τα ποσοστά για τη σχέση ποιότητας- τιμής.

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε