Δευτέρα, 26 Αυγ.
32oC Αθήνα

“Είναι η δεύτερη φορά που τον απειλούν με όπλο”, λέει έντρομη η σύζυγος του ομήρου στο Δίστομο

Η σύζυγος του ομήρου της ληστείας στο Δίστομο
Η σύζυγος του ομήρου της ληστείας στο Δίστομο

Με τηλεοπτικές της δηλώσεις, η σύζυγος του ομήρου που πήραν μαζί τους οι αδίστακτοι δράστες, μετά την κινηματογραφική ληστεία σε τράπεζα στο Δίστομο, αποκαλύπτει πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο άντρας της έρχεται αντιμέτωπος με παρόμοια κατάσταση.

Η υπόθεση ήταν σχεδιασμένη μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια κι αυτό είναι που κάνει τους αστυνομικούς να ελέγχουν όλα τα σενάρια, χωρίς να αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο, ούτε φυσικά αυτό της τρομοκρατίας.

Η ληστεία στο Δίστομο συγκλόνισε όλους τους παρευρισκόμενους στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, αλλά πολύ περισσότερο τον 35χρονο όμηρο που πήραν μαζί τους, όταν “άρπαξαν” ένα ποσό μεγαλύτερο των 300.000 ευρώ κι έγιναν “καπνός”.

Αυτό που προκαλεί ωστόσο εντύπωση, είναι το γεγονός που αποκάλυψε η σύζυγος του ομήρου, αφού σε δηλώσεις της μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες είπε ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο άντρας της έρχεται αντιμέτωπος με την κάννη του όπλου.

“Έχει ξανασυμβεί στην ίδια τράπεζα!”

Η σύζυγός του είπε αρχικά πως οι ληστές πήραν τον άντρα της, ούτως ώστε να εξασφαλίσουν πως δεν θα τους ακολουθήσει κανείς, κατά την διάρκεια της κινηματογραφικής διαφυγής τους.

Στη συνέχεια οι δημοσιογράφοι την ρώτησαν αν οι δράστες είπαν οτιδήποτε στον άντρα της, με την γυναίκα του 35χρονου να απαντά: “Δεν υπήρχε περίπτωση να ρωτήσω κάτι τέτοιο τον άντρα μου στο τηλέφωνο γιατί καταγράφονται οι συνομιλίες.
Το σκάφος με το οποίο πέρασαν απέναντι οι ληστές - Φωτό Eyrokinissi
Αμέσως μετά, οι ερωτήσεις είχαν να κάνουν με την κατάσταση της υγείας του ομήρου, με τη γυναίκα να λέει ότι είναι καλά, όμως σοκαρισμένος, γιατί αυτή ήταν η δεύτερη φορά που του συμβαίνει κάτι αντίστοιχο: “Είναι απολύτως καλά. Σοκαρισμένος φυσικά γιατί είναι η δεύτερη φορά που τον σημαδεύουν με καλάσνικοφ. Δεν τον είχαν πάρει όμηρο, αλλά τον είχαν ξανασημαδέψει με καλάσνικοφ στην ίδια τράπεζα”.

Η γυναίκα ακόμη δήλωσε πως ο σύζυγός της βρίσκεται ακόμη στο αστυνομικό τμήμα του Κιάτου, ενώ αποκάλυψε πως έχουν και ένα παιδί 8 μηνών.

Το χρονικό της ληστείας

Η ληστεία έγινε στις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής, την ώρα που έκλεινε το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην παραλία του Διστόμου Βοιωτίας. Τρεις άγνωστοι, νεαρής ηλικίας, οι οποίοι φορούσαν μαύρα ρούχα, εισέβαλαν στην τράπεζα, την ώρα που άνοιγε το χρηματοκιβώτιο και παρέμειναν μέσα 20 λεπτά. Πήραν πάνω από 300.000 € και φοβούμενοι ότι είχε πατηθεί το μπουτόν του κρυφού συναγερμού, άρπαξαν τον 35χρονο ταμία και βγήκαν από το υποκατάστημα κρατώντας τον ως “ασπίδα”.

Οι δύο δράστες κρατούσαν πιστόλια και ο ένας βαρύ όπλο

Μπήκαν στο κλεμμένο τζιπ, μαύρο RAV, που τους περίμενε απ’ έξω και διέφυγαν. Κατόπιν άφησαν και έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο στο σημείο Παραλία Ποταμοί, σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από την τράπεζα. Το τζιπ φαίνεται να είχε κλαπεί πρόσφατα, καθώς δεν είχε δηλωθεί η κλοπή του.

Οι ληστές διέφυγαν με φουσκωτό σκάφος προς την Κόρινθο, παίρνοντας μαζί τους τον όμηρο. Οπως έγινε γνωστό τον πέταξαν στη θάλασσα, 100μ. από την παραλία του Κιάτου, ενώ οι ίδιοι βγήκαν στην παραλία Λουτρών στο Ξυλόκαστρο.
Μάλιστα, σύμφωνα με όσα είπε ο 35χρονος ταμίας στους αστυνομικούς, μόλις τον έριξαν στη θάλασσα του είπαν “και τώρα κολύμπα”.
Σ' αυτό το σημείο πάρκαραν το τζιπ, έξω από την τράπεζα
Το καμένο αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν από την τράπεζα - Φωτό Eurokinissi
Σύμφωνα με μαρτυρίες το σκάφος είχε δέσει στο λιμανάκι της παραλίας στην Αντίκυρα από χθες το βράδυ.

Στη συνέχεια οι δράστες μπήκαν σε δύο αυτοκίνητα, ένα άσπρο κι ένα κόκκινο και διέφυγαν προς άγνωστη κατέυθυνση.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στους Νομούς Αργολιδος, Αχαίας και Κορινθίας με μπλόκα σε όλους τους δρόμους, ενώ στις έρευνες παίρνει μέρος και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία με κλιμάκιο και από τη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ληστεία μαμούθ σε τράπεζα στο Δίστομο – Πήραν όμηρο τον οποίο απελευθέρωσαν – Συναγερμός στην αντιτρομοκρατική

Ληστεία σε τράπεζα στο Δίστομο Βοιωτίας – Οι δράστες πήραν μαζί τους όμηρο

Κεφαλονιά: Δύο συλλήψεις για ναρκωτικά και οπλοκατοχή

Κοζάνη: Διευθυντής κατασκευαστικής εταιρείας χρωστούσε στο δημόσιο μόλις… 9,5 εκατ. ευρώ

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε