Δευτέρα, 22 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Μετά τα σοβαρά λάθη στον ΕΝΦΙΑ ο Α. Σαμαράς επαναφέρει τις τιμές στα περσινά επίπεδα – Γ. Χαρδούβελης: “Φέτος δεν θα μαυρίσουμε στον ήλιο”

Μετά τα σοβαρά λάθη στον ΕΝΦΙΑ ο Α. Σαμαράς επαναφέρει τις τιμές στα περσινά επίπεδα  – Γ. Χαρδούβελης: “Φέτος δεν θα μαυρίσουμε στον ήλιο”

 –  – Εάν επανέλθουν οι τιμές στα περσινά επίπεδα αυτό σημαίνει πως ο ΕΝΦΙΑ σε πολλές περιπτώσεις θα μειωθεί
– Ο Γκίκας Χαρδούβελης παραδέχθηκε ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος στα ακίνητα με μία δόση αυθαιρεσίας
– Παραδέχθηκε τα λάθη λέγοντας πως τουλάχιστον 4.000 οικισμοί δεν είχαν καν αντικειμενικές αξίες
– Ωστόσο παρά τα προβλήματα όλοι οι πολίτες θα πρέπει να πληρώσουν και μετά θα γίνουν οι διορθώσεις

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων και τα σοβαρά λάθη που προέκυψαν από τον ΕΝΦΙΑ, στο Μαξίμου έχει σημάνει συναγερμός και η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται σε εγρήγορση προκειμένου να διορθωθούν κυρίως οι εξωφρενικές αποτιμήσεις γης σε ένα μεγάλο μέρος της περιφέρειας. 

Για αυτό το λόγο, σύμφωνα με συνεργάτες του ίδιου του πρωθυπουργού, υπάρχει εντολή από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά να επανέλθει η αποτίμηση αυτών των αξιών στα περυσινά επίπεδα. 

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης μιλώντας στη Βουλή, δεσμεύτηκε ότι θα θεραπευτούν τα προβλήματα που προέκυψαν με τον ΕΝΦΙΑ. 

Ο κ. Χαρδούβελης πήρε το λόγο αμέσως μετά την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και δεν έκρυψε ούτε στιγμή τα λόγια του. Ξεκαθάρισε πως ο ΕΝΦΙΑ είναι φόρος και μάλιστα, όπως σημείωσε με νόημα με μία δόση αυθαιρεσίας. Και αυτό το υποστήριξε ο κ. Χαρδούβελης λέγοντας πως είναι φόρος που δεν βασίζεται στην ικανότητα του πολίτη να πληρώσει, δηλαδή με βάση το εισόδημά του, αλλά στο τι κατέχει, επισημαίνοντας πως για αυτό το λόγο πρέπει να υπάρξει μεγάλη προσοχή. 

Ο νέος υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε για άλλη μία φορά πως υπάρχουν λάθη στον ΕΝΦΙΑ, αλλά έσπευσε να τα αιτιολογήσει, λέγοντας πως ήταν η πρώτη φορά που έγινε η αλλαγή αυτή και σε μεγάλη έκταση, ώστε να αφορά περίπου 6 εκατομμύρια φορολογούμενους. 

Μάλιστα, όπως διευκρίνισε για 4.000 οικισμούς σε όλη τη χώρα δεν υπήρχαν καν αντικειμενικές αξίες και απέδωσε τα τεράστια λάθη που έχουν γίνει στην Ελλάδα, στην κληρονομιά του παρελθόντος. 

Πέρα τούτο, ο κ. Χαρδούβελης δεσμεύτηκε πως θα δουλέψουν όλοι για να διορθωθούν τα λάθη και μάλιστα έστειλε και ένα μήνυμα σε όλο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, λέγοντας πως “πολλοί από μας δεν θα μαυρίσουμε στον ήλιο φέτος, γιατί θέλουμε να βοηθήσουμε τους πολίτες”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΕΝΦΙΑ: Τα παράδοξα του φόρου ακινήτων – Στα πρόθυρα εγκεφαλικού πολλοί ιδιοκτήτες – Περιπτώσεις που βγάζουν μάτι!

Το ξέσπασμα του Γκίκα Χαρδούβελη! «Δεν δέχομαι μύγα στο σπαθί μου για το ποιός είμαι! ‘Αφησα εκατομμύρια στην πάντα»

Διορθώσεις στον φόρο ακινήτων – Απενεργοποίηση ΑΦΜ μόνο για τους φοροφυγάδες

Xαμός με τον ΕΝΦΙΑ! Αγρότης σε Χαρδούβελη: “Σου πουλάω το λιοστάσι μου για να γίνεις πλούσιος και κερνάω και γουρνοπούλα”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε