Πέμπτη, 25 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Η βία επέστρεψε στην πλατεία Μαϊντάν – Απέραντο χάος η Ουκρανία (ΦΩΤΟ)

Η βία επέστρεψε στην πλατεία Μαϊντάν – Απέραντο χάος η Ουκρανία (ΦΩΤΟ)

Νέες συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και διαδηλωτές ξέσπασαν στην πλατεία Ανεξαρτησίας (Μαϊντάν) στο Κίεβο, την ώρα που στο Ντόνετσκ της ανατολικής Ουκρανίας η κατάσταση παραμένει εκτός ελέγχου.

Στη Μαϊντάν, επίκεντρο του κινήματος κατά του Βίκτορ Γιανουκόβιτς τον περασμένο Φεβρουάριο, οι σκηνές δεν έχουν φύγει και μαζί τους οι διαδηλωτές. Όμως ο δήμος είχε… άλλη άποψη και όταν σήμερα η αστυνομία αποφάσισε να κάνει επιχείρηση για να διαλύσει τον “καταυλισμό” και η σύγκρουση δεν άργησε να έρθει.





Πετροπόλεμος, μολότοφ, φωτιές σε λάστιχα και εικόνες που η διάσημη, πια, πλατεία είχε καιρό να ζήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τραυματίες, αλλά οι ουκρανικές αρχές δεν έδωσαν στη δημοσιότητα τον ακριβή αριθμό.






Χάος στο Ντόνεκσκ: “Μην κυκλοφορείτε στους δρόμους!”

Οι συγκρούσεις Ουκρανών και φιλορώσων στο Ντόνετσκ της ανατολικής Ουκρανίας δεν έχουν κοπάσει και σήμερα ένας άνθρωπος σκοτώθηκε κι άλλοι δυο τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης με οβίδα σε νοσοκομείο της πόλης.

Άλλη οβίδα κατέστρεψε αυτοκίνητο όπου ζούσαν κάτοικοι της πόλης.

Σύμφωνα με μια ανταποκρίτρια του Γαλλικού Πρακτορείου στο Ντονέτσκ, εκρήξεις και πυρά βαρέων όπλων ακούγονταν σε όλη την πόλη. Πυρά βαρέων όπλων στοχοθέτησαν επίσης εγκαταστάσεις των υπηρεσιών ασφαλείας στο κέντρο της ίδιας πόλης, σύμφωνα με την δημαρχία.

«Ζητούμε από τον πληθυσμό να μην μένει στους δρόμους και να καταφύγει σε ασφαλείς τόπους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο δήμος του Ντονέτσκ.

Ξαναρχίζουν οι μάχες πάνω από τα συντρίμμια του Boeing

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας αποφάσισε να αναστείλει την κατάπαυση του πυρός την οποία είχε κηρύξει στην περιοχή όπου συνετρίβη το Boeing 777 της Malaysia Airlines, μετά την διακοπή των ερευνών της διεθνούς αποστολής ειδικών.

«Το καθεστώς της κατάπαυσης του πυρός στην περιοχή της συντριβής (. . .) δεν θα τελεί σε ισχύ έως την επανέναρξη των ερευνών αυτών», ανέφερε η κυβέρνηση της Ουκρανίας σε ανακοίνωση.

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι αναστέλλεται μέχρι νεωτέρας η έρευνα για να ανασυρθούν οι σοροί των θυμάτων, στην οποία συμμετείχαν περίπου 70 Ολλανδοί, Αυστραλοί και Μαλαίσιοι ειδικοί. Η Ολλανδία έχασε 196 υπηκόους της στη συντριβή.

Οι έρευνες αυτές είχαν επιτρέψει να βρεθούν ανθρώπινα υπολείμματα και προσωπικά αντικείμενα των 298 επιβατών της πτήσης MH17 που καταρρίθηκε στις 17 Ιουλίου από πύραυλο.

Το Κίεβο είχε κηρύξει εκεχειρία σε μια ακτίνα 20 χιλιομέτρων γύρω από τον τόπο της συντριβής, που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο προπύργια των αυτονομιστών, το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ.

Παρά την εκεχειρία όμως, εκρήξεις και ανταλλαγές πυρών καταγράφονταν πολύ συχνά στην περιοχή, ακόμη και κατά τη διάρκεια των ερευνών, αναγκάζοντας τους ειδικούς να τις διακόπτουν.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS – EPA

ΔΙΑΒΑΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Ναι” του γγ του ΟΗΕ σε νέα αμυντικά σχέδια – Αφορμή η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία

Ψυχρός Πόλεμος! – Το NATO προετοιμάζει νέα αμυντικά σχέδια για να αντιμετωπίσει τη Ρωσία!

Κόλαση πολέμου στην Ουκρανία

Ουκρανία: Δεν σταματούν να ανασύρουν σορούς από τα συντρίμμια του boeing

Ουκρανία: Αποχώρησαν οι εμπειρογνώμονες – Παρέλαση στη μνήμη των θυμάτων του Boeing στο Άμστερνταμ

Βρίσκουν συνέχεια κι άλλα πτώματα στο σημείο της συντριβής του Boeing στην Ουκρανία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε