Τρίτη, 23 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Στοιχεία σοκ για τον πόλεμο των καρτέλ ναρκωτικών – 22.322 αγνοούμενοι στο Μεξικό σε 8 χρόνια!

Στοιχεία σοκ για τον πόλεμο των καρτέλ ναρκωτικών – 22.322 αγνοούμενοι στο Μεξικό σε 8 χρόνια!

Ο πόλεμος των ναρκωτικών στο Μεξικό μετρά, εκτός από τους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς σε λιγότερο από 8 χρόνια, συνολικά 22.322 ανθρώπους των οποίων η τύχη αγνοείται!

Στο Μεξικό τα τελευταία χρόνια μαίνεται ένας ιδιαίτερα σκληρός πόλεμος ανάμεσα στα πιο σκληρά καρτέλ ναρκωτικών του κόσμου.
Τα στιχεία όμως που βλέπουν το φως τηξς δημοσιότητας, ξεπερνούν κάθε φαντασία.
Ο αριθμός των αγνοουμένων είναι σχεδόν τριπλάσιος αυτού που υπολογιζόταν μέχρι τώρα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας.
Σύμφωνα με το μεξικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, δεν είναι γνωστό τι έχουν απογίνει συνολικά 22.322 άνθρωποι που έχουν κηρυχθεί αγνοούμενοι από τον Δεκέμβριο του 2006 μέχρι σήμερα.
Ο υπουργός Εσωτερικών του Μεξικού Μιγκέλ Οσόριο Τσονγκ είχε δηλώσει ενώπιον γερουσιαστών τον Μάιο ότι ο αριθμός των αγνοουμένων ανερχόταν σε περίπου 8.000, πριν διορθώσει τον Ιούνιο την επίσημη εκτίμηση σε περίπου 16.000.
Αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νυν πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο, τον Δεκέμβριο του 2012, οι αρχές έχουν εντοπίσει 29.718 ανθρώπους, εκ των οποίων οι 25.353 ανακαλύφθηκαν ζωντανοί, δήλωσε η Μαριάνα Μπενίτες, υφυπουργός Δικαιοσύνης αρμόδια για νομικές και διεθνείς υποθέσεις.
Σύμφωνα με το νέο απολογισμό, 12.532 άνθρωποι εξαφανίστηκαν επί των ημερών της κυβέρνησης του προέδρου Φελίπε Καλδερόν (2006-2012) και 9.790 από την ανάληψη των καθηκόντων της κυβέρνησης του Πένια Νιέτο (2012-σήμερα).

Διαβάστε επίσης:
Πάτρα: ”Μετέφερα τα ναρκωτικά επειδή δεν έβρισκα δουλειά” – Η απολογία του οδηγού που πήρε το δρόμο για τη φυλακή!

Μαραντόνα: Η παρακμή ενός θρύλου – Μπέρδευε τα λόγια του και επαναλαμβανόταν – ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ

Βίντεο ντοκουμέντο! Η Αντζελίνα Τζολί βρώμικη, με τα μπράτσα τρυπημένα από βελόνες και τα μάτια της κόκκινα σαν το αίμα!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε