Σάββατο, 12 Οκτ.
25oC Αθήνα

Δεύτερος νεκρός από πυρά αστυνομικών στο Φέργκιουσον!

ΦΩΤΟ: TWITTER @gabegutierrez
ΦΩΤΟ: TWITTER @gabegutierrez

Χάος επικρατεί στην περιοχή Φέργκιουσον του Μισούρι, καθώς άλλος ένας άνθρωπος έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, περίπου 6 χιλιόμετρα από το σημείο, όπου σκοτώθηκε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ο 18χρονος Μάικλ Μπράουν

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, το δεύτερο θύμα ήταν 23 ετών, αφροαμερικανός, ο οποίος ήταν οπλισμένος με μαχαίρι και δεν υπάκουσε στις εντολές των αστυνομικών, που του έλεγαν να σταματήσει να τους πλησιάζει.
Οι περιοχές όπου οι δυο αφροαμερικανοί έπεσαν νεκροί από πυρά αστυνομικών
Ο επικεφαλής της αστυνομίας στο Σεντ Λούις, Σαμ Ντότσον, είπε πως ο ύποπτος φερόταν παράξενα. Όταν οι αστυνομικοί τον πλησίασαν, εκείνος κατευθύνθηκε προς το μέρος τους και έβγαλε ένα μαχαίρι και φώναξε: “Σκοτώστε με”.

“Οι αστυνομικοί του ζήτησαν επανειλημμένα να σταματήσει και να πετάξει στο μαχαίρι. Ωστόσο συνέχισε να κινείται προς το μέρος του και έφτασε μόλις λίγα μέτρα από τον έναν αστυνομικό. Τότε και οι δύο αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον του”, δήλωσε ο Ντότσον.

Κάποιοι μάρτυρες υποστήριξαν ότι ο 23χρονος είχε αποφασίσει να αυτοκτονήσει και αυτός ήταν ο λόγος που δεν υπάκουσε στις εντολές των αστυνομικών, ώστε να τους αναγκάσει να τον πυροβολήσουν.

Νωρίτερα, είχε κλέψει από ένα μαγαζί ροφήματα και γλυκίσματα, όπως είπε ο Ντότσον. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος κάλεσε την αστυνομία και όταν έφτασε είδε τον αφροαμερικανό που κρατούσε ένα μαχαίρι.

Πηγές: Guardian,  USATODAY

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΗΠΑ: Οι αφροαμερικανοί πίστευαν ότι με τον Ομπάμα η κατάσταση θα βελτιωνόταν

Άγρια επεισόδια και συλλήψεις – Νύχτα τρόμου στο Φέργκιουσον του Μισούρι

Δάκρυα και αίμα στις ΗΠΑ – Νέα επεισόδια στο Φέργκιουσον

Αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας στο Μισούρι, μετά τα επεισόδια για τη δολοφονία του 18χρονου από αστυνομικό

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε