Παρασκευή, 26 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Βυθίστηκε σκάφος με μετανάστες στην Τήλο – Ένας νεκρός

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ένα σκάφος που μετέφερε μετανάστες με προορισμό τα ελληνικά νησιά, βυθίστηκε στην Τήλο και ανασύρθηκε ήδη ένας νεκρός.

Την ώρα που σπάνε κάθε ρεκόρ τα καραβάνια με τους μετανάστες που αποβιβάζονται καθημερινά στα ελληνικά νησιά, ένα ακόμα σκάφος που μετέφερε ανθρώπους που αναζητούσαν ένα καλύτερο αύριο, βυθίστηκε κοντά στην Τήλο. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το σκάφος πρώτα έπιασε φωτιά και στη συνέχεια βυθίστηκε, με τους ανθρώπους να πηδάνε στη θάλασσα για να σωθούν. Ένας άνθρωπος είναι νεκρός, χωρίς προς το παρόν να έχει ανακοινωθεί αν είναι άνδρας ή γυναίκα.

Σύμφωνα με το λιμενικό, οι αρχές έχουν μαζέψει περίπου 80 άτομα, ανοιχτά της Τήλου όπου κι έγινε το δυστύχημα, λίγο μετά τις 10 το πρωί.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε από τον πύργο ελέγχου του αεροδρόμιου του νησιού η Λιμενική Αρχή Ρόδου και στη συνέχεια, το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας. Πιθανόν, κάποιο αεροσκάφος που περνούσε από το σημείο ειδοποίησε για την εκδήλωση της φωτιάς στη λέμβο.

Άμεσα σήμανε συναγερμός και στη θαλάσσια περιοχή έσπευσαν πλωτό, ναυαγοσωστικό και πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος, ένα ελικόπτερο και ιδιωτικό σκάφος. Επίσης, στο σημείο είχε φθάσει και τουρκική ακταιωρός που περισυνέλεξε άγνωστο αριθμό παράτυπων μεταναστών.

Kι άλλα κρούσματα παράνομης εισόδου στη χώρα

Στο μεταξύ, δεκαέξι παράτυποι μετανάστες διασώθηκαν το πρωί από τη θαλάσσια περιοχή, βορειοανατολικά των «ΜΥΣΤΕΓΝΩΝ» της Μυτιλήνης από στελέχη του Λιμενικού. Τους μετανάστες πιθανόν αποβίβασε στην περιοχή κάποιο σκάφος. Επίσης, δεκαεπτά παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν χθες βράδυ στην περιοχή «ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ» Χίου.

Δύο διακινητές και εξήντα ένας παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν χθες, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Σύμης. Οι μετανάστες επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος που δεν σταμάτησε σε έλεγχο και, αφού άλλαξε πορεία, προσάραξε σε βραχώδη ακτή ενώ οι δύο διακινητές τράπηκαν σε φυγή. Οι μετανάστες περισυλλέγησαν με ασφάλεια, ενώ αργότερα συνελήφθησαν, με τη συνδρομή και της αστυνομίας, οι δύο διακινητές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι λαθρομετανάστες έσκισαν το φουσκωτό και έπεσαν στη θάλασσα

7 στο αμάξι και δύο στο… πορτμπαγκάζ – Οι παράνομοι μετανάστες που μεταφέρονταν για… 200 ευρώ το κεφάλι

Επιχείρηση στις παραλίες της Πάτρας για λαθρομετανάστες – Εντοπίστηκαν 54 αλλοδαποί

Βαρβιτσιώτης: “Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι”, λέει από τη Ρόδο

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε