Τρίτη, 23 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Οι πλειστηριασμοί στο επίκεντρο της συνάντησης Δένδια – Χαρδούβελη

Οι πλειστηριασμοί στο επίκεντρο της συνάντησης Δένδια – Χαρδούβελη

Ολοκληρώθηκε η απογευματινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ν. Δένδια με θέμα την συνολική επανεξέταση των ανοικτών ζητημάτων ενόψει των συναντήσεων με την τρόικα.

Το ζήτημα της προστασίας κύριας κατοικίας από πλειστηριασμούς θα τεθεί εγκαίρως, σχολίαζαν κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας καθώς υπάρχει ένα ολόκληρο νομικό θέμα που διερευνάται διεξοδικά.

Ο κ. Δένδιας συναντήθηκε και με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, και όπως έγινε γνωστό συμφωνήθηκε ότι “κοινή θέση του υπουργείου και των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση είναι η προστασία της κύριας κατοικίας από τους πλειστηριασμούς για κάθε είδους οφειλές”.

Σύμφωνα με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, η προστασία της κύριας κατοικίας των οικονομικά ασθενέστερων αποτελεί κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, χωρίς να αποκλείεται ακόμη και η μονομερής νομοθετική ρύθμιση από την ελληνική πλευρά.

Σε ό,τι αφορά τον «νόμο Κατσέλη», στελέχη του ΠΑΣΟΚ σημείωναν ότι απαιτείται απλοποίηση των διαδικασιών, προκειμένου, όπως είπαν, να ξεμπλοκάρουν τα δικαστήρια. Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη αυτό μπορεί να γίνει μέσω της υποχρεωτικής εξωδικαστικής διευθέτησης και μέσω της αξιοποίησης του θεσμού της διαμεσολάβησης.

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, μετείχαν στην σύσκεψη ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Παναγιώτης Ρήγας, ο «τομεάρχης» Ανάπτυξης, Θάνος Μωραϊτης, ο υπεύθυνος παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου Χρήστος Πρωτόπαπας και ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Δημήτρης Καρύδης, ενώ, προφανώς υπό διττή ιδιότητα, μέρος στην συνάντηση πήρε και ο υφυπουργός Ανάπτυξης (βουλευτής του ΠΑΣΟΚ) Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Νωρίτερα το πρωί, ο Νίκος Δένδιας είχε συνάντηση, για το ίδιο θέμα, με αντιπροσωπεία βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που μετέχουν στο Β΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής, υπό τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Αθανάσιο Μπούρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χωρίς Τόμσεν οι συνομιλίες με την Τρόικα στο Παρίσι

“Αντάρτικο” στην τρόικα για τα ακίνητα – Τι ειπαν Χαρδούβελης – Αθανασίου

Το Παρίσι των μεγάλων αποφάσεων

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε