Τρίτη, 23 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Πλησιάζει το… τέλος για Ιμπραΐμοβιτς! (VIDEO)

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Σουηδός επιθετικός εξέφρασε την πρόθεση του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση -πιθανότατα- σε δυο χρόνια, όταν τελειώνει το συμβόλαιο του με την Παρί, αναφέρθηκε στην “Χρυσή Μπάλα”, ενώ τόνισε πως ούτε ο… κανονικός Ρονάλντο δεν χρειάστηκε να κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ για να τον χαρακτηρίσουν κορυφαίο!

Διαβάστε την απολαυστική συνέντευξη του Ιμπραΐμοβιτς που παραχώρησε στο “ESPN”:

Πόσο έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο από τότε που ξεκίνησες να παίζεις;
Τώρα είναι… μπίζνες. Όταν ξεκίνησα όλα ήταν για διασκέδαση. Έκανα ό,τι ήθελα να κάνω. Τώρα είναι όλα πιο σοβαρά. Εκπροσωπείς έναν σύλλογο και πρέπει να κερδίζεις. Αν δεν φέρεις αποτελέσματα θα έρθει κάποιος άλλος και θα πάρει τη θέση σου. Είναι όλα τόσο διαφορετικά… Εγώ θα είμαι εδώ για κάνα δυό χρόνια ακόμα και μετά θα βλέπω από την τηλεόραση.
 
Εσύ πόσο έχεις αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού σου;
Νομίζω πολύ… Δεν έχεις το ίδιο κορμί και την ίδια φυσική αντοχή. Δεν έχεις καν την ίδια πνευματική αντοχή νομίζω. Δεν είμαι πλέον 20 χρόνων. Δεν μπορώ να τρέξω όπως τότε. Παίζω όμως, πιο έξυπνα και πιο ολοκληρωμένα.
Είμαι σίγουρος πως ο κόσμος θα θυμάται τα γκολ μου για πολύ καιρό και αυτό είναι που θέλει κάθε παίκτης
 
Το γκολ όμως, που έβαλες πέρυσι στην Μπαστιά, δείχνει πως έχεις το ένστικτο που είχες και στα 20 σου…
Ναι σύμφωνοι. Δεν θα χάσω ποτέ το ένστικτο μου. Εκείνο το γκολ ήταν αποτέλεσμα αυθορμητισμού. Δεν το είχα σχεδιάσει ούτε το είχα σκεφτεί. Απλά συνέβη…
 
Είναι σημαντικό για σένα να σε θυμούνται και να είσαι μέρος της ποδοσφαιρικής ιστορίας;
Είμαι σίγουρος πως ο κόσμος θα θυμάται τα γκολ μου για πολύ καιρό και αυτό είναι που θέλει κάθε παίκτης. Δεν μπορούν να το πετύχουν όλοι αυτοί. Πολλοί προσπαθούν να σημειώσουν ωραία γκολ κι εγώ είμαι τυχερός που έχω βάλει αρκετά.
 
Δεν μιλάς πολύ για την Χρυσή Μπάλα. Γιατί;
Γιατί δεν έχει να κάνει απλά με το ποιος είναι ο καλύτερος. Νομίζω πως εμπλέκεται πολύ η πολιτική. Ποιος είναι το καλό και το κακό παιδί και άλλα τέτοια. Για μένα σημαντικό είναι τι σκέφτομαι εγώ και ο κόσμος. Το τι σκέφτονται οι κριτές της Χρυσής Μπάλας δεν με ενδιαφέρει.
 
Παρακολουθείς ποδόσφαιρο στην τηλεόραση;
Χα χα, όχι! Φίλε μου, παίζω κάθε μέρα ποδόσφαιρο. Ίσως να δω κάποιον σημαντικό αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αλλά ποτέ δεν λέω, α στις 9 το βράδυ έχει ένα ματς, να καθίσω να το δω.
 
Πριν από τέσσερα χρόνια δεν θα σκεφτόσουν ποτέ πως θα είσαι στο γαλλικό πρωτάθλημα…
Μετά από όσα μου συνέβησαν στην Μπαρτσελόνα είχα πει πως όλα μπορούν να συμβούν στο ποδόσφαιρο. Και αυτό έγινε. Δεν είχα φανταστεί ποτέ τον εαυτό μου στη Γαλλία και τώρα είμαι εδώ. Και είμαι πολύ χαρούμενος. Απολαμβάνω την κάθε στιγμή. Με ευχαριστεί να παίζω στη Γαλλία και πιστεύω πως οι Γάλλοι εκτιμούν που με βλέπουν.
Για μένα σημαντικό είναι τι σκέφτομαι εγώ και ο κόσμος. Το τι σκέφτονται οι κριτές της Χρυσής Μπάλας δεν με ενδιαφέρει
 
Τι έχει αλλάξει στην Παρί Σεν Ζερμέν από τότε που ήρθες;
Τα πάντα. Στην ομάδα, στους οπαδούς, στον Τύπο. Όλα είναι διαφορετικά. Πολλά έχουν συμβεί τα τελευταία δύο χρόνια. Έγιναν αλλαγές στο προπονητικό κέντρο, στο στάδιο, στην πόλη. Όλοι μιλούν για την Παρί. Μου είπαν πως πλέον έχουμε οπαδούς και στη νότια Γαλλία. Η Παρί ποτέ δεν είχε οπαδούς εκεί! Είναι φανταστικό αυτό που συμβαίνει.

Ειλικρινά, είναι τόσο εύκολο το γαλλικό πρωτάθλημα για σένα;
Όχι, καθόλου. Προετοιμαζόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και έχουμε μια πολύ καλή ομάδα. Και όταν παίζεις σε τέτοια ομάδα δεν είναι εύκολο. Έχεις όμως την ευκαιρία να λάμψεις!
 
Πολλοί λένε πως ο Ίμπρα είναι όλη η Παρί. Πώς νιώθεις για αυτό;
Δεν είναι έτσι. Δεν θα ήμουν τίποτα χωρίς την ομάδα και τους συμπαίκτες μου. Παίζω με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, με ποδοσφαιριστές που με σέβονται. Και τους σέβομαι κι εγώ. Ο σεβασμός είναι σημαντικό πράγμα για μένα.
 
Πώς θα χαρακτήριζες τον ρόλο σου στα αποδυτήρια της ομάδας;
Είμαι ένας από τους ηγέτες. Υπάρχουν αρκετοί. Έχουμε ένα καλό σύνολο. Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι εξαιρετικό. Δεν είχαμε ποτέ προβλήματα. Περνάμε καλά. Σε όλους αρέσει να γελάμε και να πειράζουμε ο ένας τον άλλον. Μου αρέσει πολύ αυτό.
 
Θα μπορούσες να γίνεις προπονητής μια μέρα;
Δεν ξέρω φίλε μου. Είναι τόσο νωρίς για κάτι τέτοιο. Αν σου πω τώρα όχι και κάποια στιγμή γίνω προπονητής θα σε απογοητεύσω.
 
Θα κλείσεις την καριέρα σου στην Παρί;
Έχω συμβόλαιο έως το 2016. θα είμαι 34 την επόμενη σεζόν και δεν βλέπω τον εαυτό μου να συνεχίζει να παίζει σε υψηλό επίπεδο. Ίσως λοιπόν η απάντηση να είναι… ναι.
 
Το μόνο τρόπαιο που σου λείπει σε συλλογικό επίπεδο είναι το Champions League. Είναι φέτος η χρονιά σου;
Νομίζω πως μπορούμε να το κατακτήσουμε. Έχουμε την ευκαιρία. Αυτή η ομάδα είναι φτιαγμένη για μεγάλες διοργανώσεις. Πρέπει να δουλεύουμε σκληρά και να έχουμε και τύχη. Στις κρίσιμες στιγμές πρέπει να έχεις τις λεπτομέρειες. Και το έχουμε ως τώρα. Έχουμε επίσης μεγαλύτερη εμπειρία. Μπορούμε λοιπόν!
Έχω συμβόλαιο έως το 2016. θα είμαι 34 την επόμενη σεζόν και δεν βλέπω τον εαυτό μου να συνεχίζει να παίζει σε υψηλό επίπεδο. Ίσως λοιπόν η απάντηση να είναι… ναι
 
Σου έχει γίνει εμμονή το Champions League;
Όχι. Γιατί όταν έχεις εμμονές σημαίνει πως δεν έχεις φτάσει εκεί που θες. Κι εγώ έχω πετύχει 100% όσα ήθελα. Έχω κερδίσει 23 τίτλους. Έχω δώσει τα πάντα και έχω πετύχει πολλά. Φυσικά θα ήθελα και το Champions League και νιώθω πως μπορώ να το κατακτήσω. Αλλά ακόμα κι αν η καριέρα μου ολοκληρωθεί χωρίς αυτόν τον τίτλο, θα είμαι χαρούμενος και υπερήφανος.
 
Σε ενοχλεί όταν σου λένε πως δεν έχεις πάρει Champions League;
Όχι. Όταν είσαι στην κορυφή όλοι κάτι βρίσκουν να σε σχολιάσουν. Ο πραγματικός Ρονάλντο δεν κέρδισε ποτέ Champions League. Τι λέει ο κόσμος για αυτόν; Αν ο Μαραντόνα δεν είχε πάρει Παγκόσμιο Κύπελλο ο κόσμος θα άλλαζε άποψη πως είναι ο κορυφαίος; Όχι φυσικά.
 
Είναι δύσκολο να είσαι ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς;
Το πρόβλημα είναι πως δεν είμαι τόσο ελεύθερος να κάνω πράγματα που θέλω. Το έχω συνηθίσει όμως. Είναι μέρος της δουλειάς μου. Δεν διαλέγω τα πράγματα, έρχονται μόνα τους. Δεν μπορώ να κάνω κάτι να το αλλάξω κι έτσι προσπαθώ να βρω έναν τρόπο να το διασκεδάζω, χωρίς να χάνω τον εαυτό μου.
 
Θα ευχόσουν να ήταν αλλιώς τα πράγματα;
Θα ευχόμουν να μπορούσα να κάνω περισσότερα πράγματα από όσα κάνω. Δεν είναι πως με εμποδίζει κάτι, αλλά πραγματικά θα ήθελα να ήμουν πιο ελεύθερος.
 
Έχεις μετανιώσει για κάτι;
Όχι, δεν νομίζω. Ό,τι συμβαίνει στη ζωή γίνεται γιατί είναι γραφτό να γίνει. Αυτή είναι η μοίρα σου. Ο προορισμός μου ήταν να έχω τη ζωή που έχω και δεν μετανιώνω.
 
Στο βιβλίο σου «Είμαι ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς» μιλάς πολύ για την γειτονιά που μεγάλωσες.
Φυσικά. Όπου κι αν πάω εκπροσωπώ τη Σουηδία αλλά και το Ρόζενγκαρντ. Αυτή είναι η γειτονιά μου. Είναι κομμάτι μου. Και όπου κι αν παίζω είμαι ο Ζλάταν από το Ρόζενγκαρντ. Ποτέ δεν ξεχνάς από πού προέρχεσαι. Ήταν και θα είναι το σπίτι μου. Θέλω να επιστρέψω εκεί να ζήσω και να βγαίνω με τους φίλους μου. Το πρόβλημα είναι πως τώρα που είμαι διάσημος δεν μπορώ να το κάνω. Και είναι κρίμα.
 
Στο βιβλίο υπάρχει μια ιστορία για το ψυγείο στο σπίτι του πατέρα σου που ήταν πάντα άδειο και πως εσύ θες να το έχεις πάντα γεμάτο για τους δύο γιους σου.
Είναι βασική αρχή στο σπίτι μου. Το μόνο πράγμα που ζητάω από την Έλενα είναι να έχει το ψυγείο πάντα γεμάτο. Ελπίζω όλοι στον κόσμο να μπορούν να πηγαίνουν στο ψυγείο τους και να παίρνουν ό,τι θέλουν. Γιατί η μέρα που ανοίγεις το ψυγείο και αυτό είναι άδειο, είναι πραγματικά δύσκολη. Η πείνα είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα στον κόσμο. Εγώ δεν μπορούσα να έχω πολλά, αλλά ήμουν χαρούμενος. Τώρα που έχω παιδιά απαιτώ από την Έλενα να έχει πάντα γεμάτο ψυγείο.

Διαβάστε ακόμα…

Το σήκωσε! Έγραψε… ιστορία η Σαν Λορέντζο (VIDEO)

Νίκησε εύκολα την Μπάγερν και κατέκτησε το Supercup η Ντόρτμουντ (VIDEOS)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε