Παρασκευή, 11 Οκτ.
28oC Αθήνα

Λίμνη Ευβοίας: Τείνει να γίνει θεσμός ο μαραθώνιος κολύμβησης ανοικτής θάλασσας

Λίμνη Ευβοίας: Τείνει να γίνει θεσμός ο μαραθώνιος κολύμβησης ανοικτής θάλασσας

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά φέτος πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο ιστορικός Μαραθώνιος Κολύμβησης Ανοικτής Θαλάσσης «ΣΚΥΛΛΙΑΣ 2014».

Κορωνίδα της διήμερης διοργάνωσης, ο Διάπλους του Βόρειου Ευβοϊκού Κόλπου, σε ανάμνηση της ιστορικά τεκμηριωμένης και ταυτόσημης απόστασης, των 80 σταδίων (περίπου 14,5 χλμ), που διήνυσε ο θρυλικός Σκυλλίας στην Ναυμαχία του Αρτεμισίου το 480 π.Χ.

Ο κολυμβητικός μαραθώνιος ξεκίνησε κανονικά με τη συμμετοχή 28 αθλητών στην αφετηρία του αγώνα, το λιμάνι Οσμαές Θεολόγου. Δυστυχώς, λόγω ενός γεμάτου 5 Μποφόρ ανέμου, όλοι οι συντελεστές καθηλώθηκαν στην αφετηρία για 5 ολόκληρες ώρες.

Οι κολυμβητές συμφώνησαν να ακολουθήσουν μια εναλλακτική διαδρομή, μήκους 8 χιλιομέτρων. Μεταφέρθηκαν στην παράλια τοποθεσία του Κανδηλίου της Εύβοιας και όλοι οι αθλητές τερμάτισαν στη Λίμνη Ευβοίας. Νικητής αναδείχτηκε ο 22χρονος Αναστάσιος Σαχπασίδης με χρόνο 1 ώρα, 45 λεπτά και 38 δεύτερα. Μια καταπληκτική επίδοση που τον καθιστά και μελλοντικά περίοπτο αθλητή παγκοσμίων διακρίσεων.

Τη δεύτερη ημέρα των αγώνων πραγματοποιήθηκαν δύο κούρσες: Των 250 μέτρων, στην οποία μετείχαν 19 παιδιά, ηλικίας 9 έως 14 χρονών με νικητή τον Κωνσταντίνο Θεοδώρου και των 3.000 μέτρων με τη συμμετοχή 27 αθλητών και νικητή τον Γιώργο Γιοβανούδη με χρόνο 45΄: 28΄΄.

Οι κάτοικοι της Λίμνης αλλά και οι εκατοντάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν, για δύο ημέρες, από κοντά την προσπάθεια των αθλητών και αθλητριών και να προβληματιστούν για το ιδεώδες της μαραθώνιας κολύμβησης, που οργάνωσε ο Όμιλος Ερασιτεχνών Αλιέων Λίμνης «Ο Ποσειδών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρωταθλητής Ευρώπης με παγκόσμιο ρεκόρ ο Χρήστου!

Πόσο κατάλληλα είναι τα νερά της Ελλάδας για κολύμβηση; Αναλυτικά στοιχεία

Ποιος είναι ο 13χρονος που χάρισε το μετάλλιο στον Σαμαρά – Τι λέει μπροστά στην κάμερα

Επιστρέφει ο Φέλπς!

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε