Τετάρτη, 24 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Παράνομη η απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ – Ανοιχτό το Εθνικό Τυπογραφείο για το ενδεχόμενο επιστράτευσης – Μανιάτης: Είμαστε έτοιμοι για όλα

Παράνομη η απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ – Ανοιχτό το Εθνικό Τυπογραφείο για το ενδεχόμενο επιστράτευσης – Μανιάτης: Είμαστε έτοιμοι για όλα

– Αποφασισμένη η κυβέρνηση να μην επιτρέψει διακοπές ρεύματος από την απεργία
– Το Μαξίμου λαμβάνει μέτρα έτσι ώστε να αποφευχθούν πιθανές καταλήψεις των εγκαταστάσεων
– Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ δηλώνουν πως θα συνεχίσουν ανεξάρτητα από την απόφαση του δικαστηρίου
– Ανοίγει το Σαββατοκύριακο το Εθνικό Τυπογραφείο, έτσι ώστε σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των απεργών, να τυπωθούν τα φύλλα πορείας

Ραγδαίες θα είναι οι εξελίξεις το σαββατοκύριακο, μετά την απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε παράνομη την απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ, κηρύσσοντας παράλληλα και καταχρηστικά κάποια από τα αιτήματα της κινητοποίησης.

Οι συνδικαλιστές σε δηλώσεις τους αφήνουν να εννοηθεί πως μία τέτοια απόφαση δεν θα τους εμποδίσει να συνεχίσουν τον αγώνα τους και με άλλους τρόπους, ενώ η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη πως εάν συνεχιστούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, θα προχωρήσει σε επιστράτευση των απεργών.

Για αυτό το λόγο, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη εγκρίνει τη λειτουργία του Εθνικού Τυπογραφείου το Σαββατοκύριακο λόγω έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών. Η απόφαση αυτή δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η κυβέρνηση δεν κρύβει το φόβο της για πιθανές καταλήψεις σε εγκαταστάσεις της ΔΕΗ από τους απεργούς.

Ουσιαστικά, η κυβέρνηση ανοίγει το Σαββατοκύριακο το Εθνικό Τυπογραφείο, έτσι ώστε σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των απεργών στη ΔΕΗ, να μπορεί να τυπώσει τα λεγόμενα φύλλα πορείας. 

Το Μαξίμου δείχνει αποφασισμένο να τηρήσει σκληρή γραμμή και μάλιστα εάν οι απεργοί δεν συμμορφωθούν με την απόφαση του δικαστηρίου δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε επίταξη των προσωπικών υπηρεσιών των απεργών και των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ. 

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει στο επόμενο βήμα που είναι η υποχρεωτική εφαρμογή αυτής της απόφασης, είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας στο Mega, συμπληρώνοντας πως μέσα στην ημέρα ο πρωθυπουργός θα πάρει τις αποφάσεις του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αγωγή της ΔΕΗ κατά της ΓΕΝΟΠ για την απεργία

Οι 10 δεσμεύσεις του ΥΠΕΚΑ για τη μικρή ΔΕΗ

15 απεγκλωβισμοί από τις διακοπές ρεύματος στην Αττική

Κυβέρνηση: Έτοιμα τα φύλλα πορείας των απεργών της ΔΕΗ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε