Παρασκευή, 5 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Σαρωτικές οι πλημμύρες στη Ρουμανία με έναν νεκρό και 3 αγνοούμενοι

Σαρωτικές οι πλημμύρες στη Ρουμανία με έναν νεκρό και 3 αγνοούμενοι

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην πληγείσα από τις πλημμύρες επαρχία Άργκες και τρεις αγνοούνται, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Ρουμανίας Γκάμπριελ Οπρέα.

O Ρουμάνος υπουργός Εσωτερικών είπε ότι διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων.

Συνολικά 2.200 πυροσβέστες, αστυνομικοί και μέλη των ειδικών δυνάμεων κλήθηκαν να επέμβουν σε 63 χωριά, κυρίως στο νότιο και νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας που βυθίστηκαν στα νερά ποταμών που υπερχείλισαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Περίπου 1.100 σπίτια έχουν πλημμυρίσει και 400 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους, ανέφερε.

Στο χωριό Βαϊντέενι στην επαρχία Βαλτσέα βορειοδυτικά του Βουκουρεστίου 220 άνθρωποι διασώθηκαν. Με τη συνδρομή τριών ελικοπτέρων απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από πληγείσες περιοχές άλλοι 60 άνθρωποι.

Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Βίκτορ Πόντα επισκέφθηκε την πληγείσα από τις πλημμύρες περιοχή Πολοβράγκι και ανακοίνωσε ότι θα διατεθούν πόροι για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στις νότιες επαρχίες Βαλτσέα, Γκόρι και Ολτ.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Υδρολογίας και Διαχείρισης Υδάτων παρέτεινε έως το απόγευμα της Παρασκευής τον κόκκινο συναγερμό λόγω κινδύνου από πλημμύρες σε επτά επαρχίες της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ρουμανία: Μεγάλες ζημιές από καταστροφικές πλημμύρες

Ρουμανία: Κοινοτικά κονδύλια 7,2 δισ. ευρώ μέχρι το 2020 για έργα οδικών και σιδηροδρομικών υποδομών

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε