Κυριακή, 21 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Η Κροατία πωλεί την εταιρεία διαχείρισης του ποτάμιου λιμένα στο Βούκοβαρ

Η Κροατία πωλεί την εταιρεία διαχείρισης του ποτάμιου λιμένα στο Βούκοβαρ

Η κροατική κυβέρνηση αποφάσισε χθες να απευθύνει πρόσκληση υποβολής προσφορών για την εταιρεία Luka Vukovar, που διαχειρίζεται τον ποτάμιο λιμένα στο Βούκοβαρ.

Η κυβέρνηση διαθέτει προς πώληση το 100% των μετοχών της στην εταιρεία, ονομαστικής αξίας 38,07 εκατ. κούνα (4,99 εκατ. ευρώ). Η προθεσμία για την υποβολή δήλωσης προθέσεων είναι 30 ημέρες από τη δημοσίευση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Ο λιμένας εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο επιχειρήσεις από την Κροατία και τη βόρεια Βοσνία και Ερζεγοβίνη. Λόγω της οικονομικής στασιμότητας ο λιμενικός φορέας αντιμετωπίζει μία πτώση της επιχειρηματικής του δραστηριότητας. Το προηγούμενο έτος η εταιρεία Luka Vukovar είχε έσοδα 13,5 εκατ. κούνα (1,77 εκατ. ευρώ) και κέρδη 264.800 κούνα (34.724 ευρώ), έναντι εσόδων 16 εκατ. κούνα (2,09 εκατ. ευρώ) το 2012 και 14,7 εκατ. κούνα (1,9 εκατ. ευρώ) το 2011.

Προκειμένου να αυξήσει τον φόρτο εργασίας και να αξιοποιήσει την παραγωγική του ικανότητα το λιμάνι έχει ανάγκη από έναν εταίρο που θα εξασφαλίσει επιπλέον φορτίο στο Βούκοβαρ, αναφέρεται στην απόφαση της κροατικής κυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι δείχνει έρευνα για τους Κροάτες και το δημοψήφισμα για τη διγλωσσία

Ο πρόεδρος της Κροατίας καταδίκασε οξύτατα την κατάρριψη του μαλαισιανού Boeing

Συρρίκνωση της κροατικής οικονομίας το 2014 προβλέπει η Raiffeisenbank

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε