Πέμπτη, 25 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Ο Τσίπρας “συγκεντρώνει” Κουβέλη, Κουτσούμπα και Καμμένο για τη ΔΕΗ

Ο Τσίπρας “συγκεντρώνει” Κουβέλη, Κουτσούμπα και Καμμένο για τη ΔΕΗ

Συνάντηση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων της αντιπολίτευσης μέσα στα επόμενα 24ωρα μεθοδεύει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για την υπογραφή πρότασης δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ από 120 βουλευτές.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τηλεφώνησε σήμερα στους επικεφαλής των κομμάτων της αντιπολίτευσης, στον Πάνο Καμμένο, στον Φώτη Κουβέλη, στον Δημήτρη Κουτσούμπα, αλλά και στον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας των ανεξάρτητων βουλευτών, Πάρι Μουτσινά και σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος “αντικείμενο της συνομιλίας τους ήταν η διερεύνηση της δυνατότητας κατάθεσης πρότασης για διεξαγωγή δημοψηφίσματος ενάντια στο νόμο για τη κατάτμηση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ, σύμφωνα με το άρθρο 44, παράγραφο 2 του Συντάγματος’.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις τηλεφωνικές επαφές Τσίπρα καταγράφηκε η αντίθεση όλων στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη μικρή ΔΕΗ και η κατ΄ αρχήν η θετική τους στάση στη προοπτική διεξαγωγής δημοψηφίσματος.

Ωστόσο όπως αναφέρει η ίδια η ανακοίνωση το ΣΥΡΙΖΑ “ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας διευκρίνισε ότι το δημοψήφισμα θα πρέπει να αφορά και στο σύνολο των προηγούμενων νόμων που σχετίζονται με την απελευθέρωση της ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ”.

Από την πλευρά του πάντως ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως “ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αντίρρηση στη πρόταση του ΚΚΕ να συμπεριλαμβάνονται και προηγούμενοι νόμοι που σχετίζονται με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, καθώς και ότι η κοινή πρόταση αποτελεί ευκαιρία προκειμένου να διερευνηθεί το πεδίο συμφωνίας για μια εναλλακτική εθνική στρατηγική στα θέματα ενέργειας.

Ως εκ τούτου πρότεινε το εύρος των νόμων που θα περιλαμβάνονται σε ένα ενδεχόμενο δημοψήφισμα να είναι αντικείμενο συνεννόησης όλων των δυνάμεων που συμφωνούν με την διεξαγωγή του, δεδομένου ότι η ενεργοποίηση του άρθρου 44 απαιτεί τη συγκέντρωση 120 βουλευτών”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βίτσας για “μικρή” ΔΕΗ: Δεν θα αναζητήσουμε υπογραφές από ΧΑ για το δημοψήφισμα

Κουβέλης: Υπερ της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα για τη “μικρή ΔΕΗ”

“Πόρτα” Κουτσούμπα σε Τσίπρα για το δημοψήφισμα


Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε