Κυριακή, 21 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Πάνω από 50% οι εκπτώσεις στη Θεσσαλονίκη!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Με τα ποσοστά εκπτώσεων στις βιτρίνες των εμπορικών καταστημάτων να υπερβαίνουν σε πολλές περιπτώσεις το 50%, ξεκίνησαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη οι τακτικές θερινές εκπτώσεις, στις οποίες “οι έμποροι φιλοδοξούν να περιορίσουν τη ζημία που έχουν καταγράψει, κατά το προηγούμενο διάστημα, βάζοντας φρένο στην… ελεύθερη πτώση του τζίρου τους”.

“Δυστυχώς η αγορά είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση”, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, Πέτρος Φιλιππίδης, προσθέτοντας ότι “οι αποθήκες είναι γεμάτες και οι έμποροι είναι πανέτοιμοι να ανταποκριθούν σε κάθε επιθυμία των καταναλωτών, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να βρουν αυτό που επιθυμούν σε πολύ χαμηλή τιμή”.

Βροντερό “όχι” των εμπόρων στις Κυριακές

Για την Κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων ο κ. Φιλιππίδης επεσήμανε ότι το μήνυμα των εμπόρων είναι ξεκάθαρο, αφού με 96% δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν μια τέτοια εξέλιξη και σημείωσε: “οι Κυριακές είναι για την οικογένεια και όχι για ψώνια στα μαγαζιά”.

Ο κ. Φιλιππίδης προέτρεψε πάλι τους εμπόρους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια των θερινών τακτικών εκπτώσεων (14 Ιουλίου-30 Αυγούστου 2014), καθώς οι κυρώσεις είναι πολύ αυστηρές εάν διαπιστωθεί ότι δεν ακολουθούνται πιστά οι υποχρεώσεις τους απέναντι στο καταναλωτικό κοινό.

Σύμφωνα με τον ΕΣΘ οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι υποχρεωτική η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση, ενώ η αναγραφή του ποσοστού της έκπτωσης είναι προαιρετική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κι άλλος ερπετολόγος στο Ρέθυμνο για τον “Σήφη”! Σκέφτονται τη νάρκωση όσο δεν… τσιμπάει το κοτόπουλο!

Πάτρα: Θάνατος για δίχρονο κοριτσάκι στην τσουλήθρα του παιδικού της σταθμού – Πνίγηκε με το κορδόνι της ζακέτας της!

Ηλεία: Πνίγηκε μπροστά στη 17χρονη κόρη του ο Δημήτρης Στεργιόπουλος – Σπαραγμός σε διάσημη παραλία (Φωτό)!


Κρήτη: Η ακτινογραφία που άφησε άφωνους γιατρούς και αστυνομικούς – Ο νεαρός έλεγε την αλήθεια… (Φωτό)!


Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε