Παρασκευή, 5 Ιουλ.
24oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Πέντε συλλήψεις για την πρωινή εισβολή στη Σχολή Καλλιτεχνών του ΑΠΘ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Πέντε άτομα συνελήφθησαν κατηγορούμενα για την πρωινή εισβολή στη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και την προσπάθεια συμβολικής κατάληψης του κτιρίου.

Πρόκειται για τρεις άνδρες και δύο γυναίκες, ηλικίας 21 έως 27 ετών, οι οποίοι αρχικά προσήχθησαν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου μετά την εξέτασή τους αποφασίστηκε η κράτησή τους.

Ποιές είναι οι κατηγορίες που τους βαραίνουν

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τις πράξεις της διατάραξης οικιακής ειρήνης και της απρόκλητης σωματικής βλάβης.

Όπως έγινε γνωστό, το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τις 10 το πρωί, όταν ομάδα 20 νεαρών εισήλθε στο κτίριο όπου στεγάζεται η συγκεκριμένη Σχολή, επί της Εγνατίας Οδού (εκτός Πανεπιστημιούπολης).

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης

Οι νεαροί επιχείρησαν να καταλάβουν συμβολικά το κτίριο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας. Ακολούθησε επεισόδιο με τον φύλακα κατά το οποίο ο τελευταίος φέρεται να χτυπήθηκε.

Πριν την άφιξη των αστυνομικών δυνάμεων που -στο μεταξύ- είχαν ειδοποιηθεί, οι εισβολείς αποχώρησαν και ακολούθησαν αναζητήσεις της Αστυνομίας στην γύρω περιοχή. Οι έρευνες οδήγησαν στην προσαγωγή των πέντε ατόμων και στην μετέπειτα σύλληψή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Βέλη” Τζιτζικώστα για τις Κυριακές των καταστημάτων – “Αυθαίρετη κι αβάσιμη απόφαση”

Ρέθυμνο: ”Πιθανότατα υπάρχει και δεύτερος κροκόδειλος” – Η ανησυχία του δημάρχου και οι έρευνες για το μεγάλο ερπετό – Τι αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ

Φυλακίστηκε για εμπρησμό, αθωώθηκε αλλά αυτοκτόνησε! Δεν άντεξε τη ντροπή και κρεμάστηκε

Μάλια: Μεθυσμένος Βρετανός έκανε την εκκλησία… american bar! Χόρευε ημίγυμνος την ώρα της Θείας Λειτουργίας

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε