Τρίτη, 23 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Μαγνησία: Στάχτη 50 στρέμματα στον Αλμυρό – Από αγροτικές εργασίες ξεκίνησε η φωτιά

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η ιδιοκτήτρια ενός κτήματος και ένας εργάτης που έκανε εργασίες σε αυτό, διώκονται για τη φωτιά που ξέσπασε χθες στον Αλμυρό και κατέκαψε 50 στρέμματα ελαιόδεντρα.

Η φωτιά κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική ενώ σε βάρος και των δύο σχηματίστηκε δικογραφία.

Διαβάστε την ανακόινωση της Πυροσβεστικής:

“Το μεσημέρι του Σαββάτου στις 12:20 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή στη θέση «Κουβέλα» Αγ. Θεοδώρων Αλμυρού, η οποία κατασβέστηκε από δυνάμεις του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλμυρού και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, αφού προηγουμένως έκαψε αγροτική έκταση 50 στρεμμάτων με ελαιόδεντρα.

Στο πλαίσιο της έρευνας για τη διακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς που έγινε από Ανακριτικούς Υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλμυρού, σε συνεργασία με το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. Βόλου έγινε προσαγωγή δυο ατόμων και στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 67χρονης ιδιοκτήτριας κι 43χρονου αλλοδαπού αλβανικής καταγωγής, εργάτη στο ελαιόκτημα εντός του οποίου γίνονταν αγροτικές εργασίες και ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Στο χώρο του συμβάντος επιχείρησαν 5 αυτοκίνητα και 11 άνδρες, ενώ συμμετείχε και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος 7 ατόμων.

Το συντονισμό των ενεργειών για την κατάσβεση της πυρκαγιάς είχε ο Υποδιοικητής της Π.Υ. Βόλου, Αντιπύραρχος Άγγελος Αθ. Κυρίτσης.

Τέλος, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία συνιστάται η αποφυγή δραστηριοτήτων στην ύπαιθρο, που είναι πιθανό να προκαλέσουν εμπρησμούς από αμέλεια, πράξη η οποία αποτελεί και αυτεπάγγελτα διωκόμενο ποινικό αδίκημα”.

Πηγή: e-volos

Διαβάστε επίσης:

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του NewsIt

Ηράκλειο: Αναζητούν δύο άτομα για τη φωτιά στο Αντισκάρι – Σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά

Πάτρα: Παπάς απαίτησε από ανάπηρη να φοράει φούστα!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε