Δευτέρα, 22 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Guardian: Τραγούδια των SS και αντισημιτισμός – Ναζιστικό κόμμα η Χρυσή Αυγή

Guardian: Τραγούδια των SS και αντισημιτισμός – Ναζιστικό κόμμα η Χρυσή Αυγή

Με αυτόν τον τίτλο δημοσίευμα του βρετανικού Guardian περιγράφει όσα έγιναν την περασμένη εβδομάδα στην πλατεία Συντάγματος, κατά τη μεταφορά των Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού στη Βουλή για τη συζήτηση επί του αιτήματος άρσης της ασυλίας τους.

“Ήταν μια κακή εβδομάδα για τη δημοκρατία στην Αθήνα. Γύρω από αυτή τη σπουδαία ελληνική πόλη, παραμονεύουν οι πολιτικές του μίσους. Την Παρασκευή πήρα μια γεύση στο μικρό ιταλικό καφέ που συχνάζω στην πλατεία Συντάγματος” γράφει η ανταποκρίτρια της εφημερίδας Ελένα Σμίθ. Και συμπληρώνει: “δυο μεσήλικες, πίνοντας τον εσπρέσο τους, χαρακτήριζαν τους Χρυσαυγίτες “πατριώτες, υπερήφανους Έλληνες εθνικιστές, που ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν τα αποβράσματα, τους ξένους που ποτέ δεν πληρώνουν φόρους και κλέβουν τις δουλειές μας, που έχουν καταλάβει τους δρόμους μας”.

Η Χρυσή Αυγή δήλωσε ανοιχτά τη ναζιστική της ιδεολογία την περασμένη εβδομάδα αναφέρει η ανταποκρίτρια της βρετανικής εφημερίδας και περιγράφει όσα έγιναν την περασμένη Τετάρτη.

“Έξω, μαυροντυμένοι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, παρατάσσονται σε στρατιωτικό σχηματισμό, στην πλατεία Συντάγματος, και τραγουδούν με θέρμη μια εκδοχή του τραγουδιού των Ναζί Horst Wessel – αν και με ελληνικούς στίχους. Όλα αυτά ήταν πολύ μακριά από τις πρόσφατες προσπάθειες του κόμματος να αποστασιοποιηθούν από την τραμπουκική και ρατσιστική ρητορική από την οποία γεννήθηκε” συμπληρώνει στο άρθρο της.

“Καθώς έτρεχαν έξαλλοι μέσα στον οίκο της Δημοκρατίας, εξαπολύοντας ύβρεις προς άλλους βουλευτές σε μία πρωτοφανή επίδειξη βίας και χυδαιότητας, δεν υπήρχε καμία αμφιβολία για το τι είναι η Χρυσή Αυγή: Ένα κόμμα νεοναζιστικού δόγματος, αποφασισμένο να ανατρέψει τη δημοκρατική τάξη” αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Διαβάστε

Έπεσαν πάνω στα τζιπ της αντιτρομοκρατικής η Ζαρούλια και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Η επεισοδιακή είσοδος Μιχαλολιάκου στη Βουλή – Η αγκαλιά της Ουρανίας – «Είμαι περήφανη για σένα του είπε» ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Κινηματογραφική άφιξη Μιχαλολιάκου, Παππά, Λαγού στη Βουλή – “Μη μ’ ακουμπάει κανείς, είμαι αρχηγός κόμματος” ούρλιαζε ο Μιχαλολιάκος

Σε ποιόν είπε “Σκάσε ρε” ο Μιχαλολικάκος

Περιμένουν τον αρχηγό τους έξω από την Βουλή – Στις 12 η μεταγωγή Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού

Στα δύο η Χρυσή Αυγή μέσα και έξω από τη φυλακή

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε