Τετάρτη, 24 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Οι 3 λόγοι που κρατούν τον Άδωνι στο υπουργείο ενόψει ανασχηματισμού

Οι 3 λόγοι που κρατούν τον Άδωνι στο υπουργείο ενόψει ανασχηματισμού

Την ώρα που τα ονόματα δίνουν και παίρνουν για τον ανασχηματισμό και υπουργοί και υπουργίσιμοι διαγκωνίζονται για το ποιος θα είναι στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα, ένα από τα υπουργεία που θεωρείται και σημαντικό αλλά και η καρέκλα του έχει χαρακτηριστεί ηλεκτρική, είναι αυτό της Υγείας. Το όνομα του Άδωνι Γεωργιάδη ακούγεται αρκετά τόσο ότι μένει όσο και ότι φεύγει.

Εκείνοι που παρακολουθούν από κοντά τα όσα γίνονται στον χώρο της υγείας, λένε ότι καλώς ή κακώς οι εκκρεμότητες είναι πολλές για να αναλάβει κάποιος τώρα το υπουργείο και να ενημερωθεί για όλα όσα πρέπει να γίνουν.
Ο χρόνος δεν φτάνει λένε, χαρακτηριστικά και το γεγονός ότι όλες οι μεγάλες αλλαγές έχουν περάσει από τα χέρια του νυν υπουργού.

Μεταξύ των εκκρεμοτήτων που είναι κάτι παραπάνω από σημαντικές για την πορεία και την εξέλιξη της δημόσιας υγείας είναι:

– Το νομοσχέδιο – σκούπα το οποίο βάζει στα δημόσια νοσοκομεία απογευματινά χειρουργεία. Για να τεθεί σε εφαρμογή όμως αυτό χρειάζεται υπουργική απόφαση, έτσι ώστε να καθορισθούν και οι αμοιβές των γιατρών
– Η μεταρρύθμιση στο ΠΕΔΥ είναι ακόμα σε εξέλιξη και χρειάζεται χρόνος για να υλοποιηθεί πλήρως. Η κατάσταση με τους γιατρούς δεν έχει αποσαφηνιστεί. Σε λίγους μήνες θα ξεκινήσουν και οι αξιολογήσεις των γιατρών για να ξεκαθαρίσει ποιος θα μείνει στο σύστημα και ποιος θα φύγει…
– Ένα ακόμα μεγάλο ζήτημα είναι ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης έχει ξεκινήσει νέες συνομιλίες με τις φαρμακευτικές εταιρείες για να εξασφαλίσουν δωρεάν φάρμακα για τους ανασφάλιστους – κάτι που ζητάει επιτακτικά η τρόικα. Οι συνομιλίες με τους εκπροσώπους της φαρμακευτικής αγοράς είναι σε εξέλιξη και για το τι εκπτώσεις θα γίνουν στα φάρμακα που έχουν δοθεί στον ΕΟΠΥΥ για να μην ξεπεραστεί η φαρμακευτική δαπάνη.

Αυτές είναι αρκετές εκκρεμότητες και κάποιοι λένε με νόημα ότι ο Γεωργιάδης είναι από τους λίγους υπουργούς που προεκλογικά βγήκε μπροστά για να στηρίξει την κυβέρνηση σε αντίθεση με συανδέλφους του που έμειναν σκοπίμως πίσω από τις κάμερες….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανασχηματισμός: η «δοσολογία» στο νέο υπουργικό πονοκεφαλιάζει Σαμαρά – Βενιζέλο – Το προφίλ του νέου υπουργοί Οικονομικών

Πασοκολάτρες εναντίον Πασοκομάχων

Γιακουμάτος: Ο Σόιμπλε είναι κρυφο – ΣΥΡΙΖΑ!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε