Σάββατο, 6 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Αγνοείται δεξαμενόπλοιο στις ακτές της Γκάνας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Υπάρχουν αναφορές ότι εκδηλώθηκε πειρατεία από συμμορίες της περιοχής.

Ένα πετρελαιοφόρο με σημαία Λιβερίας χάθηκε στα ανοικτά των ακτών της Γκάνας και ένας ανώτερος αξιωματούχος της ακτοφυλακής, δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς το Σάββατο ότι ο καπετάνιος έστειλε σήμα κινδύνου ότι το πλοίο δέχθηκε επίθεση από πειρατές.

Το υπό λιβεριανή σημαία δεξαμενόπλοιο ΜΤ Fair Artemis είχε την τελευταία επικοινωνία του με τον διευθυντή της Fairdeal Group SA, όπου ανήκει το πλοίο το βράδυ της Τετάρτης, όταν και έπλεε στα ανοικτά των ακτών της Γκάνας, ανακοίνωσε η εταιρεία. «Η κύρια ανησυχία μας είναι … για την ασφάλεια των ατόμων επί του σκάφους. Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τις οικογένειές τους και όλους τους ενδιαφερόμενους ότι είμαστε πλήρως δεσμευμένοι στην επιστροφή του πληρώματος και του σκάφους σε ένα ασφαλές λιμάνι», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Τζον Γκρι διευθυντής του στόλου της Fairdeal. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε επίσης χθες Σάββατο ότι το πλοίο εξακολουθεί να αγνοείται, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ένας ανώτερος αξιωματούχος στο λιμάνι Τέμα, ανατολικά της πρωτεύουσας της Γκάνας, δήλωσε στο Ρόιτερς «Είχαμε σήμα κινδύνου από τον πλοίαρχο του πλοίου προχθές (Παρασκευή) λέγοντας ότι ήταν 36 ναυτικά μίλια μακριά από τα νερά μας, αφού έγινε πειρατεία και κινούνταν στα χωρικά ύδατα του Τόγκο νωρίς την Τετάρτη».Ο αξιωματούχος ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Διαβάστε

Ιαπωνία: Έκρηξη σε δεξαμενόπλοιο, αγνοείται ναυτικός

Αντάρτες της Λιβύης κατηγορούν τους Αμερικάνους για πειρατεία σε δεξαμενόπλοιο

Θρίλερ κατασκοπείας στα ανοικτά της Λεμεσού

Εντοπίστηκε το δεξαμενόπλοιο για το οποίο υπήρχαν φόβοι ότι είχε καταληφθεί από πειρατές

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε