Κυριακή, 21 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Γιώργος Χατζάκης ο νέος… Θεοχάρης

Γιώργος Χατζάκης ο νέος… Θεοχάρης

Με απόφαση του νέου υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, ο Γιώργος Χατζάκης θα είναι (προσωρινά) ο αντικαταστάτης του Χάρη Θεοχάρη στη θέση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

Η απόφαση του υπουργού να οριστεί ο κ. Χατζάκης προσωρινός γγ Εσόδων μέχρι να καλυφθεί η θέση μετά την παραίτηση – αποπομπή του Χάρη Θεοχάρη, δημοσιεύτηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Έτσι, ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ανθρώπινου Δυναμικού, ορίστηκε να είναι εκείνος που θα αναπληρώσει τον Χάρη Θεοχάρη μέχρι να βρεθεί ο διάδοχός του.

Με την τοποθέτηση του κ. Χατζάκη διευθετείται το θέμα της χορήγησης φορολογικών πιστοποιητικών, όπως για τον φόρο ακινήτων και τον φόρο εισοδήματος στους φορολογούμενους.

Όπως είπε ο κ. Χατζάκης στο Newsit “τις μέρες που θα αναπληρώνω τον γενικό γραμματέα δημοσίων εσόδων θα προβώ μόνο στις απολύτως απαραίτητες ενέργειες για την εύρυθμη λειτουργία του μηχανισμού και για την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων . Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω καμία ενέργεια που θα φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων τον άνθρωπο που θα οριστεί γ.γ. εσόδων στη θέση του Χ.Θεοχάρη”.

Ο κ. Χατζάκης θεωρείται ένα από τα εμπειρότερα στελέχη του ΥΠΟΙΚ όπου διορίστηκε με εξετάσεις το 1979. Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού τμήματος της Νομικής του πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει υπηρετήσει σε νευραλγικές κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσίες του υπουργείου, έχει διατελέσει προϊστάμενος της διεύθυνσης είσπραξης δημοσίων εσόδων και επελέγη από το νέο υπουργό οικονομικών επειδή θεωρείται πολύ έμπειρος τόσο στη διοίκηση όσο και στον φοροελεγκτικό οργανισμό.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το μήνυμα του Θεοχάρη στο Facebook

Διαβάστε ποιοί αποφασίζουν τον αντικαταστάτη του Χάρη Θεοχάρη

Ποιος θέλει να γίνει… Θεοχάρης; Αναρτήθηκε η προκήρυξη για τον νέο Γ.Γ. Εσόδων

Θεοχάρης: Αν η κυβέρνηση δεν με καλύψει, θα μιλήσω

Σε ισχύ η “αγγελία” για τον αντικαταστάτη του Θεοχάρη – Συναγερμός στις Βρυξέλλες μετά την παραίτηση – Διαψεύδουν τα περί αποζημίωσης 250.000 ευρώ

Χ.Θεοχάρης: «Η απόφαση είναι δική μου! Κανένας δεν έχει το ανάστημα να μου ζητήσει να παραιτηθώ»

Παραιτήθηκε ο Χάρης Θεοχάρης – Επικαλείται προσωπικούς λόγους

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε