Πέμπτη, 25 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Σε ύφεση οι φωτιές σε Μάνη, Επίδαυρο, Αγίους Θεοδώρους και Ηράκλειο Κρήτης – Από το πρωί επιχειρούν οι πυροσβέστες

Σε ύφεση οι φωτιές σε Μάνη, Επίδαυρο, Αγίους Θεοδώρους και Ηράκλειο Κρήτης – Από το πρωί επιχειρούν οι πυροσβέστες

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκονται οι πυρκαγιές που ξέσπασαν νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας σε Ηράκλειο Κρήτης και Επίδαυρο, την ώρα που το τελευταίο μέτωπο αντιμετωπίζεται ομαλά από την πυροσβεστική στη Βάθεια Μάνης. Σε ύφεση η πυρκαγιά στους Αγίους Θεοδώρους.

Η αρχή έγινε την προηγούμενη εβομάδα και δυστυχώς φαίνεται πως υπάρχει συνέχεια στις φωτιές που ξεσπούν σε διάφορα σημεία της χώρας.

Νέο μέτωπο η Μάνη

Λίγα λεπτά πριν τις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας, συγκεκριμένα στις 14:58, ξέσπασε και νέα πυρκαγιά, αυτή τη φορά στην περιοχή Βαθειά της ανατολικής Μάνης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν  πως η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση και για κάποια ώρα υπήρξε ανησυχία, αφού η πύρινη λαίλαπα πλησίασε έναν πολύ μικρό οικισμό, 8 ατόμων, για τον οποίο υπήρχε η σκέψη να εκκενωθεί.

Ωστόσο, με τη συνδρομή των ανέμων η φωτιά άλλαξε κατεύθυνση και τελικά ο συγκεκριμένος οικισμός δεν εκκενώθηκε, ενώ η εξέλιξη της επιχείρησης της πυροσβεστικής εξελίσσεται ομαλά.

Στην περιοχή αυτή επιχειρούν 14 άνδρες της πυροσβεστικής και 6 οχήματα.

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στους Αγ. Θεοδώρους

Στην περιοχή Άνω Καλατζίκι των Αγιών Θεοδώρων, η φωτιά καίει μέσα στον οικισμό, ωστόσο δεν απειλούνται τα σπίτια των κατοίκων, αφού η έκταση που έχει παραδοθεί στις φλόγες είναι γεμάτη ξερά χόρτα.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν μειωθεί, αφού πλέον στην περιοχή επιχειρούν 30 άνδρες που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, έχοντας τη βοήθεια 10 οχημάτων, με τις φλόγες να έχουν τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή στην Επίδαυρο

Η πυρκαγιά στην Επίδαυρο ξέσπασε περίπου στις 13:40 στην περιοχή της Μονής Αγνούντος και οι πληροφορίες αναφέρουν πως καίει χαμηλή βλάστηση, χωρίς να απειλείται κατοικημένη περιοχή, τουλάχιστον προς το παρόν.

Στην περιοχή επιχειρούν 27 άνδρες της πυροσβεστικής, 9 οχήματα, αλλά και 11 άτομα ομάδας πεζοπορίας, με τη φωτιά να είναι, πλέον, υπό μερικό έλεγχο.

Απειλήθηκαν σπίτια στην Καλλιθέα

Η αρχή, σήμερα Τρίτη έγινε στην περιοχή Καλλιθέα, του Ηρακλείου Κρήτης, όταν ξέσπασε πυρκαγιά στις 12:51, από άγνωστη αιτία.

Η φωτιά αυτή βρίσκεται, πλέον, υπό μερικό έλεγχο, ωστόσο υπήρξε μεγάλη ανησυχία νωρίτερα το μεσημέρι, αφού στην περιοχή έπνεενα πολύ δυνατοί άνεμοι, οι οποίο δυσχέραιναν το έργο της πυροσβεστικής, η οποία έστειλε ενισχύσεις μετά από λίγη ώρα στους πυροσβέστες που βρίσκονταν ήδη στο σημείο.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Υπέρ της… επιστροφής 30 εκατ. ευρώ ο Μπουτάρης

Παπα – ΠΑΟΚ για Εθνική: “Πικράθηκα, αλλά είναι μεγαλείο”

Θεσσαλονίκη: Από την Έδεσσα ξεκινούν οι αντιδράσεις για τη “μικρή ΔΕΗ”

Πυθαγόρας, Ηράκλειτος, Παρμενίδης κι άλλοι φιλόσοφοι στη Θεσσαλονίκη!

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε