Κυριακή, 28 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Ορκίστηκε στη θέση του Διοικητή της ΤτΕ ο Γιάννης Στουρνάρας

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στις 12:00 το μεσημέρι έγινε η ορκωμοσία του νέου Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας

Η ορκωμοσία του νέου διοικητής της τράπεζας έγινε ενώπιον Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Η τοποθέτηση του κ.Στουρνάρα στην ΤτΕ εγκρίθηκε την Τετάρτη με 10 ψήφους υπέρ έναντι 7 κατά και ένα «παρών».

Ο Γιάννης Στουρνάρας θα είναι ο 17ος διοικητής στην ιστορία της Τράπεζας της Ελλάδος και αναλαμβάνει τα ινία της τράπεζας σε μια περίοδο που η χώρα πασχίζει να βγει από την κρίση, “βλέποντας” για πρώτη φορά μετά από μια πενταετία “φως στην άκρη του τούνελ” σε ό,τι αφορά στο πλεόνασμα.

Πριν ξεκινήσει η ορκωμοσία τα χαμόγελα περίσσευαν. Ο Γκίκας Χαρδούβελης ήταν φανερά ευδιάθετος παρατήρησε μάλιστα το ύψος του επισκόπου Διαυλείας Γαβριήλ και είπε πως “η Εκκλησία δείχνει το ύψος των δυσκολιών” για να απαντήσει κοιτάζοντας προς τον Γιάννη Στουρνάρα ο επίσκοπος ότι “καλά τα πήγε” με τον Γιάννη Στουρνάρα να σχολιάζει… “είναι αυτό που λέμε: δώσαμε, δώσαμε…” λέγοντας αργότερα στους δημοσιογράφους ότι εννοούσε ότι ο λαός έδωσε και έτσι υπήρξαν καλά αποτελέσματα.

Ο Γκίκας Χαρδούβελης παρατήρησε μιλώντας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πως πλέον ο Γιάννης Στουρνάρας έχει μεγαλύτερο χαμόγελο, ενώ λίγο αργότερα ο Κ. Παπούλιας και ο Γ. Στουρνάρας συμφώνησαν να έχουν τακτική επαφή.
Η συνήθεια πάντως… δεν κόβεται. Ο Γιάννης Στουρνάρας μετά από μια σύντομη δήλωση που έκανε στους δημοσιογράφους ξεκίνησε με κατεύθυνση το Μαξίμου αναγκάζοντας έναν από τους αστυνομικούς να του… διορθώσει την πορεία δείχνοντας το αυτοκίνητό του…

Διαβάστε επίσης:

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε