Τρίτη, 23 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Λέσβο – ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟ από το LesvosPost
ΦΩΤΟ από το LesvosPost

Μάχη με τις φλόγες και με το χρόνο έδωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Λέσβο, βοηθούμενη από όλες τις δυνάμεις και τις υπηρεσίες του νησιού, ώστε να θέσει υπό έλεγχο την μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στη δασώδη περιοχή πάνω από το αεροδρόμιο Μυτιλήνης.

Η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις και απείλησε ακόμα και σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή, όπως διαβάζουμε στο LesvosNews.
Οι κάτοικοι της περιοχής ήταν σε επιφυλακή για να προστατέψουν αν χρειαστεί τις περιουσίες τους.

Η ροή του αέρα άλλαζε συνέχεια με αποτέλεσμα οι επίγειες δυνάμεις να τρέχουν συνεχώς αλλάζοντας θέσεις για να ελέγξουν τη φωτιά.

ΦΩΤΟ από το LesvosPost

Σε επιφυλακή ήταν ο στρατός του νησιού που είχε παρατάξει ισχυρές δυνάμεις στο 221 στρατόπεδο που βρίσκεται πολύ κοντά στην περιοχή. Έγιναν μεγάλες προσπάθειες ώστε να ελεγχθεί η πυρκαγιά πριν να νυχτώσει.

Σημαντική ήταν η συμβολή των δύο καναντέρ και του ενός ελικοπτέρου που έφτασαν στην περιοχή και συμμετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς από αέρος.

Δείτε το βίντεο του LesvosNews:

Η φωτιά πρόλαβε από το μεσημέρι που εκδηλώθηκε, να κάψει σημαντική μέρος του δάσους ενώ στο χώρο της πυρκαγιάς παραμένουν πυροσβέστες και εθελοντές, προκειμένου να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις…

Διαβάστε ακόμα:

Συναγερμός στη Λέσβο από φωτιά κοντά στο αεροδρόμιο – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Μανωλάδα: Αντιφάσεις στη δίκη των πιστολέρο που ”γάζωσαν” εργάτες στα φραουλοχώραφα!

Θήβα: Σκοτώθηκε την ώρα που κοιμόταν – Δάκρυα για τον θάνατο του άτυχου οικογενειάρχη!

Πύργος: Στη φυλακή η γυναίκα που μαχαίρωσε τον εραστή της – Του έστησε παγίδα και περίμενε να ξυπνήσει!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε