Τρίτη, 23 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Κοινοβουλευτική ομάδα στις φυλακές… “ιδρύει” η Χρυσή Αυγή! – Προφυλακιστέος και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος – Γίνεται ο όγδοος που οδηγείται στη φυλακή

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ, EUROKINISSI

– Την προφυλάκιση του Αρτέμη Ματθαιόπουλου αποφάσισαν οι εφέτες ανακρίτριες και ο εισαγγελέας
– Με απολογητικό υπόμνημα απολογήθηκε νωρίτερα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής
– Ακολουθεί στη φυλακή τους Μιχαλολιάκο, Παππά, Λαγό, Ηλιόπουλο, Γερμενή, Κούζηλο και Μπούκουρα
– Κρίθηκε προφυλακιστέος με το σκεπτικό ότι αν μείνει ελεύθερος θα συνεχίσει την εγκληματική του δράση
– Αύριο θα αποφασίσει το δικαστικό συμβούλιο για την τύχη της Ελένης Ζαρούλια

Η… παροικία της Χρυσής Αυγής στις φυλακές Κορυδαλλού όλο και μεγαλώνει, αφού το δρόμο που βάδισαν οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Γιάννης Λαγός, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Κούζηλος και Γιώργος Γερμενής θα ακολουθήσει άμεσα και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κρίθηκε σήμερα προφυλακιστέος, μετά την απολογία του στις εφέτες ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και γίνεται ο όγδοος από τους κατηγορούμενους που θα μπει στη φυλακή.

Αύριο αναμένεται να αποφασιστεί αν θα προφυλακιστεί και η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια. Μετά την απολογία της, ανακρίτριες και εισαγγελέας διαφώνησαν και για την ώρα είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό

Την προφυλάκιση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλου, αποφάσισαν οι εφέτες ανακρίτριες της υπόθεσης και ο αρμόδιος εισαγγελέας μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο οι ανακρίτριες της υπόθεσης όσο και ο εισαγγελέας, έκριναν πως ο βουλευτής πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή με το σκεπτικό ότι εάν αφεθεί ελεύθερος θα συνεχίσει την εγκληματική δραστηριότητα, καθώς, εκτός από βουλευτής, είναι και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου.

Επομένως, κατά την κρίση τους, ανήκει στη στενή ηγετική ομάδα της ΧΑ και με κάθε τρόπο προτρέπει και προπαγανδίζει την εγκληματική της δράση.

Ο βουλευτής, που αντιμετωπίζει την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, προσήλθε το πρωί ενώπιον των ανακριτριών και παρέδωσε δισέλιδο απολογητικό υπόμνημα στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται, υποστηρίζει ότι δεν εμπλέκεται σε παράνομες ενέργειες και αναφέρεται σε πολιτική δίωξη που υφίσταται η Χρυσή Αυγή. Ο κ. Ματθαιόπουλος αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις της ανάκρισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διχάζει ανακρίτριες – εισαγγελέα η Ζαρούλια: Σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να αποφασίσει το δικαστικό συμβούλιο – Ελεύθερος με όρους ο Μπαρμπαρούσης

Απολογείται ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος

Προθεσμία και για τον Α. Ματθαιόπουλο

“Χέρι – χέρι” στις ανακρίτριες Ματθαιόπουλος, Ουρανία και Ζαρούλια – Παρέλαση της Χρυσής Αυγής από το εφετείο – Πήραν προθεσμία ήδη Γερμενής, Γρέγος

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε