Πέμπτη, 4 Ιουλ.
26oC Αθήνα

“Ψήνεται” παράταση στις φορολογικές δηλώσεις;

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο και πάλι οι περισσότερες δηλώσεις δεν έχουν κατατεθεί. Μένει να κατατεθούν ακόμη περισσότερες από 3,5 εκατομμύρια και ήδη στο υπουργείο Οικονομικών φοβούνται ότι θα μπλοκάρει (για ακόμη μια φορά) το Taxis

Ήδη το σύστημα των δηλώσεων παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα και για μεγάλα χρονικά διαστήματα μέσα στην ημέρα. Ήρθε και η αποπομπή Θεοχλάρη και περιέπλεξε ακόμη περισσότερο τα πράγματα, ενώ και η υποβολή της δήλωσης για το Ε9 επιβαρύνει το σύστημα.

Μέχρι και χθες είχαν υποβληθεί περίπου 2 εκατομμύρια δηλώσεις κάτι που μεταφράζεται σε 3,5 εκατομμύρια δηλώσεις που πρέπει να κατατεθούν τις επόμενες 18 ημέρες, δηλαδή θα πρέπει
να κατατίθενται 195.000 δηλώσεις την ημέρα κατά μέσο όρο.

Αυτό είναι αδύνατον με τις δυσλειτουργίες που εμφανίζει το TAXISsnet λένε οι λογιστές και ήδη ζητούν παράταση για να μην υπάρξουν προβλήματα.

Οι εκπρόσωποι των λογιστών έχουν ήδη ζητήσει την παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων. Μια παράταση για παράδειγμα είκοσι ημερών, όπως λένε, δεν θα δημιουργούσε πρόβλημα στις προθεσμίες που έχουν οριστεί για την εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Διαβάστε επίσης:

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε