Τετάρτη, 24 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο οι καθαρίστριες – Ζητούν την διαγραφή Κικίλια από τον ιατρικό σύλλογο

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο οι καθαρίστριες – Ζητούν την διαγραφή Κικίλια από τον ιατρικό σύλλογο

Αίτηση στα ευρωπαϊκά δικαστήρια θα καταθέσουν οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών για την μη εφαρμογή της πρωτόδικης απόφασης. Συλλαλητήριο στις 2 διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ.

Μάλιστα, για το θέμα της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να ασκήσουν έφεση οι ίδιες οι καθαρίστριες κατά της απόφασης προκειμένου να μην γίνει η νεα εκδίκαση στις 19 Σεπτεμβρίου και έτσι να μην έχει πλεον καμία βάση στήριξης η απόφαση του Αρείου Πάγου.

Όπως ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν νωρίτερα, την ερχόμενη Δευτέρα θα καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα για τα χθεσινά βίαια επεισόδια.
Επίσης, θα ζητήσουν από τον ιατρικό σύλλογο την διαγραφή του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια γιατί επι υπουργίας του χτυπήθηκαν βάναυσα οι καθαρίστριες.

Για την απόφαση του Αρείου Πάγου που δεν τις δικαίωσε, οι καθαρίστριες είπαν ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν προσκόμισε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το δημόσιο υπέστη βλάβη από την μισθοδοσία των καθαριστριών.

Παράλληλα καταγράφουν το εξής παράδοξο: αυτή την στιγμή είναι σε διαθεσιμότητα και τους καταβάλλεται το 70% του μισθού τους και παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών έχει κάνει σύμβαση με ιδιωτικό συνεργείο για την καθαριότητα και έτσι πληρώνει πιο πολλά χρήματα.

Παρούσα στην συνέντευξη ήταν η μια από τις δυο τραυματισμένες καθαρίστριες, ενώ η άλλη ακόμα νοσηλεύεται.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες μιας μέρας ντροπής: Όταν τα ΜΑΤ χτύπησαν τις καθαρίστριες

Ξύλο έξω από το υπουργείο Οικονομικών με τις καθαρίστριες – Δυο γυναίκες τραυματίστηκαν

ΕΔΕ για το βίντεο που δείχνει άνδρα των ΜΑΤ να χτυπάει καθαρίστρια έξω από το ΥΠΟΙΚ – Δείτε το

Δεν δικαιώνει τις καθαρίστριες ο Άρειος Πάγος – Άκυρη η απόφαση του Πρωτοδικείου για την επαναπρόσληψή τους – Κλάματα και φωνές έξω από το ΥΠΟΙΚ

Ένταση ανάμεσα σε καθαρίστριες και ΜΑΤ έξω από το υπ. Οικονομικών

Τόσο μάγκες; Πέταξαν με τις κλωτσιές από το ΥΠΟΙΚ τις απολυμένες καθαρίστριες

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε