Δευτέρα, 22 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Πρέβεζα: “Μπλόκο” από δασκάλους στα “σεμινάρια της ντροπής”

Πρέβεζα: “Μπλόκο” από δασκάλους στα “σεμινάρια της ντροπής”

Με παρεμβάσεις των μελών της ΕΛΜΕ Πρέβεζας και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών, εμποδίστηκαν τα σεμινάρια ενημέρωσης των διευθυντών των σχολικών μονάδων για την αξιολόγηση, τόσο χθες, Δευτέρα, όσο και σήμερα, Τρίτη, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν.

Οπως αναφέρει το atpreveza.gr, προκάλεσε εντύπωση το γεγονός, ότι σε αντίθεση με τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων της Π.Ε. Πρέβεζας, που στην πλειοψηφία τους συντάχθηκαν με τους εκπαιδευτικούς, οι διευθυντές γυμνασίων και λυκείων στην πλειοψηφία τους έδωσαν το «παρών» στο σεμινάριο.

Διαφορετική, βεβαίως, ήταν η εικόνα στους περισσότερους Νομούς της χώρας και ειδικά σε σχολεία της πρωτεύουσας, όπου οι διευθυντές απείχαν, καλυπτόμενοι από τα συνδικάτα. Οι Σύλλογοι, μάλιστα, σε πολλά μέρη ανά την Ελλάδα χαιρετίζουν τους διευθυντές για τη στάση τους και την επιλογή τους να μη πάνε στα σεμινάρια.

Η ηγεσία των συνδικάτων των εκπαιδευτικών τα ονομάζει και “σεμινάρια της ντροπής”

Σε δηλώσεις του στο atpreveza.gr, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πρέβεζας, Γιάννης Θεοφάνους, δήλωσε: «Σήμερα ήταν η δεύτερη ημέρα των σεμιναρίων ενημέρωσης των διευθυντών των σχολικών μονάδων του Νομού Πρέβεζας για την αξιολόγηση. Όπως και χθες, έτσι και σήμερα καλέσαμε τους διευθυντές να μη πάρουν μέρος, καλυπτόμενοι από τη στάση εργασίας, την οποία κήρυξε η ΕΛΜΕ Πρέβεζας, για δύο τρίωρα πρωινής και απογευματινής βάρδιας.
Φωτό - atpreveza.gr
Φωτό - atpreveza.gr
Ούτε και σήμερα έγινε τελικά το σεμινάριο, μετά από παρέμβαση μελών της ΕΛΜΕ, που ήρθαν στο 2ο ΓΕΛ σήμερα το πρωί. Ήταν μία σημαντική επιτυχία για τον κλάδο, γιατί στην Πρέβεζα, όπως και σε ολόκληρη την Ελλάδα, αυτά τα σεμινάρια, που από πολλούς χαρακτηρίστηκαν ως σεμινάρια της ντροπής δεν προχώρησαν. Είναι και μία ηχηρή απάντηση προς το Υπουργείο, ότι η πολιτική που οδηγεί στην κατηγοριοποίηση, την απαξίωση και τη διάλυση σχολείων, δεν πρόκειται να περάσει τόσο εύκολα. Φυσικά βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή της προσπάθειας. Το Υπουργείο έχει ακόμη πολλά βέλη στη φαρέτρα του. Υπάρχουν πολλές διαδικασίες, τις οποίες θα βρούμε μπροστά μας το επόμενο διάστημα. Με την ίδια αποφασιστικότητα και ενότητα ο κλάδος, θα πρέπει να αντιπαλέψει και να σταθεί απέναντί τους για να υπερασπιστεί το δημόσιο δωρεάν σχολείο.

“Συνεχίζουμε τη μάχη”, λένε οι δάσκαλοι

Η σημερινή διαδικασία είναι ένα βήμα της αξιολόγησης που περιγράφουν τα προεδρικά διατάγματα. Γι’ αυτό και ήταν σημαντικό να μη γίνει. Η διαδικασία των σεμιναρίων αμφισβητείται νομικά, γιατί δεν έχει γίνει μέσω υπουργικών αποφάσεων, αλλά μόνο από αποφάσεις ΙΕΠ (Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής). Αυτό από μόνο του, καθιστά και την όλη διαδικασία παράτυπη. Παρ’ όλα αυτά κάθε φορά το Υπουργείο έχει και εναλλακτικές μεθόδους. Είναι πολύ πιθανό να επιχειρήσει να κάνει τα σεμινάρια μέσω διαδικτύου ή να τα επαναλάβει κάποια άλλη χρονική στιγμή.

Εμείς σε κάθε περίπτωση θα προσπαθήσουμε να το μπλοκάρουμε ξανά. Το Υπουργείο φαίνεται πως επικεντρώνεται στη νέα σχολική χρονιά, στην ατομική αξιολόγηση, έτσι ώστε να έχει και την έξωθεν καλή μαρτυρία για νέες διαθεσιμότητες και απολύσεις, τις οποίες σχεδιάζει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Κοζάνη: Ψάρεψαν γουλιανό – θεριό 145 κιλών! Δείτε φωτογραφίες

Ηράκλειο: Στα χέρια της αστυνομίας ο “διακινητής ψυχών”

Ιωάννινα: Καταρρέει το αρχοντικό του Χουσείν Μπέη – Δείτε φωτό

Λάρισα: Τρένο έκοψε το κεφάλι άντρα που έπεσε στις ράγες – Φρίκη στον σταθμό του ΟΣΕ!

Αχαϊα: Πέθανε μετά τη βάπτιση της εγγονής της – Συγκίνηση για τον θάνατο της συζύγου γνωστού επιχειρηματία!

Χανιά: Πρωτοφανής τραγωδία με γυναίκα – Πέθανε από αντίδωρα που της έκατσαν στο λαιμό και την έπνιξαν!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε