Τρίτη, 23 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Το περίστροφο που “μίλησε” για τη 17Ν

Το περίστροφο που “μίλησε” για τη 17Ν

Το 38άρι περίστροφο “smith & wesson” βρισκόταν για 18 ολόκληρα χρόνια στο οπλοστάσιο των τρομοκρατών της 17Ν.

Πρόκειται για το όπλο του δολοφονημένου από τη 17Ν αστυνομικού, Χρήστου Μάτη, που το είχαν αρπάξει ως λάφυρο, στη ληστεία σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Πετράλωνα, στις 24 Δεκεμβρίου 1984.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, στις 29 Ιουνίου 2002, κατά τη σύλληψη του Σάββα Ξηρού, βρέθηκε στην τσάντα που είχε μαζί του το περίστροφο. Αμέσως μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια με την εντολή να εξεταστεί, κατά προτεραιότητα, και έξι ώρες μετά αποκαλύφθηκε ότι επρόκειτο για το όπλο του Χρήστου Μάτη. Τότε, ο Σάββας Ξηρός είχε ομολογήσει ότι συμμετείχε στη ληστεία.

“Είχαν σβήσει από τη λαβή τον αύξοντα αριθμό σειράς και φαινόταν ότι είχαν προσπαθήσει να τοποθετήσουν σιγαστήρα. Εμείς επανεμφανίσαμε τον αριθμό και διαπιστώσαμε ότι επρόκειτο για το περίστροφο του δολοφονημένου αστυνομικού”, ανέφερε στο Mega, ο βαλλιστικός αναλυτής, Γιώργος Ραυτογιάννης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταπέλτης κατά Κουφοντίνα ο Τζωρτζάτος: Έκανε συμφωνίες! Η CIA του υπαγορεύει όσα λέει

Σάββας Ξηρός: «Ο μόνος κίνδυνος που υπάρχει είναι να πέσω σε κάνα τοίχο και καμιά σκάλα»

Σφάζονται στην 17Ν! Κουφοντίνας: Ο Γιωτόπουλος υπαγόρευσε την επιστολή Τζωρτζάτου

DNA του Χριστόδουλου Ξηρού στη βόμβα που εστάλη στο Α.Τ. Ιτέας – Ταυτοποιήθηκε με υλικό από το αυτοκίνητο διαφυγής του εκτελεστή της 17 Νοέμβρη

 

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε