Κόσμος

Έκανε το τραπέζι σε 300 άστεγους για να γίνει ο “μεγαλύτερος φιλάνθρωπος στον κόσμο”

Αποφάσισε να καλέσει σε εστιατόριο του Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης 300 άστεγους. Μπορεί κατά βάθος τα κίνητρα του Κινέζου κροίσου να ήταν αγνά. Αλλά η εμφάνισή του με το πιστοποιητικό του "μεγαλύτερου φιλάνθρωπου στον κόσμο" μάλλον κάτι άλλο δείχνει...

Το όνομά του Τσεν Γκουανμπιάο. Είναι ο άνθρωπος που κάποτε θέλησε να αγοράσει τους New York Times αλλά… ατύχησε. Έκανε περιουσία (μεγάλη κιόλας) ασχολούμενος με επιχειρήσεις ανακύκλωσης.

Αποφάσισε λοιπόν να κάνει το τραπέζι σε 300 άστεγους. Έστειλε, λοιπόν, διαφημιστικό υλικό σε εφημερίδες την περασμένη εβδομάδα καλώντας τους «φτωχούς και άπορους Αμερικανούς» σε μεσημεριανό γεύμα στο πάρκο.

Όσοι μετείχαν στο γεύμα κάθονταν γύρω από δεκάδες στρογγυλά τραπέζια καλυμμένα με λευκά τραπεζομάντιλα και ακριβά μαχαιροπίρουνα στην αίθουσα δεξιώσεων του Loeb Boathouse, όπου γυρίστηκαν οι ταινίες όπως το “Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι” και τηλεοπτικές σειρές όπως το “Sex and the City”.

Το δωρεάν γεύμα, την περασμένη Τετάρτη, ήταν και… γκουρμέ, αφού σερβιρίστηκαν φιλέτα τόνου και φιλέ μινιόν.

Τις εκατοντάδες των αστέγων που συγκεντρώθηκαν στο εστιατόριο του Σέντραλ Παρκ, ο Τσεν αποφάσισε να τους διασκεδάσει με το τραγούδι «We Are the World», τον ύμνο της φιλανθρωπίας του 1985.

Κάθετί, από τα ακριβά μαχαιροπίρουνα, το ακριβό εστιατόριο, το τραγούδι, “φώναζε” νεοπλουτισμό. Και στο αποκορύφωνα, ο Κινέζος επιχειρηματίας εμφανίστηκε με ένα πιστοποιητικό το οποίο βεβαιώνει ότι είναι ο “μεγαλύτερος φιλάνθρωπος στον κόσμο”!

Και μέσα σε χειροκροτήματα και ζητωκραυγές ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει 300 δολάρια σε κάθε ένα από τους φιλοξενούμενούς του. “Αν έχετε ένα ποτάμι πλούτου, καλύτερα να ξέρετε πώς να το μοιραστείτε με άλλους ανθρώπους” είπε ο Τσεν. “Είμαστε μια μεγάλη ευτυχισμένη οικογένεια στον κόσμο” συμπλήρωσε.

Ο 46χρονος Κινέζος είχε προσπαθήσει πριν από καιρό να αγοράσει τους New York Times, αλλά η οικογένεια η οποία έχει στην κατοχή της την εφημερίδα για πολλές γενιές, δήλωσε ότι δεν είναι προς πώληση.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ασπρόμαυρες φωτογραφίες που δεν έχετε ξαναδεί

Εντυπωσιακό video: Πως φτιάχτηκε το μουσείο της 11ης Σεπτεμβρίου σε λιγότερο από 3 λεπτά

Βρετανία: Απίστευτο! Βάζουν καρφιά για να μην κοιμούνται οι άστεγοι

Συγκλονιστικές εικόνες από τις πλημμύρες σε Βοσνία και Σερβία – “Ξαναχάσαμε τα πάντα, όπως στον πόλεμο”

Νύχτα της Μεγάλης Παρασκευής με τους άστεγους της Αθήνας

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «αντίο» του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Πάπα Φραγκίσκο - «Πιστός φίλος, συνοδοιπόρος και συμπαραστάτης της Ορθοδοξίας»
«Τα δώδεκα χρόνια της παποσύνης του στάθηκε γνήσιος φίλος της Ορθοδοξίας, γνήσιος φίλος των ελαχίστων αδελφών του Κυρίου, άφησε ένα παράδειγμα ταπεινώσεως και αδελφικής αγάπης. Θα τον ενθυμούμεθα πάντοτε» δήλωσε ο Βαρθολομαίος
Ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος το 2014
Ισημερινός: Έσυραν έναν Βρετανό έξω από αστυνομικό τμήμα που κατηγορούνταν για φόνο και τον έκαψαν ζωντανό
Μια ομάδα ντόπιων που ζητούσε δικαιοσύνη εισέβαλε στο αστυνομικό τμήμα, άρπαξε τον άντρα και τον έσυρε στο καταφύγιο άγριας ζωής Cuyabeno, όπου τον έκαψε ζωντανό
Αστυνομία Ισημερινού