Κυριακή, 25 Αυγ.
32oC Αθήνα

“Κόλαση” στο Σάο Πάολο λίγες ώρες πριν από την έναρξη του Μουντιάλ! – Βίαια επεισόδια σε διαδηλώσεις – Τραυματίστηκε Ελληνίδα παραγωγός του CNN

“Κόλαση” στο Σάο Πάολο λίγες ώρες πριν από την έναρξη του Μουντιάλ! – Βίαια επεισόδια σε διαδηλώσεις – Τραυματίστηκε Ελληνίδα παραγωγός του CNN

– Βίαιες διαδηλώσεις στην πόλη της Βραζιλίας, όπου φιλοξενείται το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου
– Με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες η ααστυνομία προσπαθεί να διαλύσει το πλήθος
– Οι οργισμένοι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την ανάληψη της πολυέξοδης διοργάνωσης από τη χώρα τους, που ταλανίζεται από τη φτώχεια
– Στις 21.00 η τελετή έναρξης του Μουντιάλ και στις 23.00 ο πρώτος αγώνας μεταξύ Βραζιλίας – Κροατίας
– ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Χάος επικρατεί στους δρόμους του Σάο Πάολο, όπου είναι σε εξέλιξη σοβαρά επεισόδια μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας. Μόλις λίγες ώρες πριν από την έναρξη του 20ού Μουντιάλ, το οργισμένο πλήθος βγήκε ξανά στους δρόμους να διαμαρτυρηθεί για την ανάληψη της πολυέξοδης διοργάνωσης από τη Βραζιλία, που ταλανίζεται από την φτώχεια. 


Η αστυνομία έκανε χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης, δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών, για να διαλύσει τον κόσμο, ενώ οι διαδηλωτές από την πλευρά τους έχουν ανάψει φωτιές σε οδοφράγματα που έχουν στήσει σε κεντρικές λεωφόρους.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν, δυο δημοσιογράφοι του CNN, εκ των οποίων η μία είναι Ελληνίδα παραγωγός και ονομάζεται Μπάρμπαρα Αρβανιτίδης. 


Σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών μέσων, έχουν προγραμματιστεί άλλες τέσσερις συγκεντρώσεις σε άλλες περιοχές του Σάο Πάολο, ενώ εντός των επόμενων ωρών, θα πραγματοποιηθούν και άλλες διαδηλώσεις στο Ρίο ντε Τζανέιρο και άλλες πέντε πόλεις της Βραζιλίας.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΜΙΣΕΛ

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ NEWSIT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Mundial 2014: Η ώρα περνάει αρχίζει το ματς! Βραζιλία – Κροατία (23.00)

Η Ασφάλεια στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Βραζιλία

Το Μουντιάλ είναι… εθνικιστικό!
Βραζιλία: Δακρυγόνα και συμπλοκές αστυνομίας με διαδηλωτές στο Σάο Πάολο – Ανένδοτοι οι απεργοί, ανησυχία για το μουντιάλ!

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Μουντιάλ

Μουντιάλ 2014: Αμόκ στη Βραζιλία για τη “στρογγυλή θεά”! (ΦΩΤΟ)

Το άγαλμα του Ιησού φωτίστηκε στα χρώματα του Μουντιάλ (VIDEO)

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε