Κυριακή, 28 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Απολύθηκε o σύμβουλος του Ερντογάν που κλότσησε διαδηλωτή – Βίντεο

Απολύθηκε o σύμβουλος του Ερντογάν που κλότσησε διαδηλωτή – Βίντεο

Απολύθηκε ο σύμβουλος του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κλώτσησε έναν διαδηλωτή στην πόλη Σόμα, όπου σημειώθηκε το πολύνεκρο δυστύχημα σε ορυχείο, ανακοίνωσε σήμερα κυβερνητικός αξιωματούχος.

Φωτογραφίες και βίντεο με τον Γιουσούφ Γερκέλ να κλωτσάει τον διαδηλωτή, έκαναν το γύρο του κόσμου και προκάλεσαν την οργή της τουρκικής κοινής γνώμης και αντιδράσεις εκτός της χώρας.

Φωτογράφος απαθανάτισε τον Γερκέλ να κλωτσάει νεαρό άνδρα που διαδήλωνε κατά του Ερντογάν στις 14 Μαΐου, μετά την τραγωδία με τους 301 νεκρούς στο ανθρακωρυχείο στην πόλη Σόμα, και αστυνομικούς να έχουν ακινητοποιήσει τον διαδηλωτή στο έδαφος.

Μάλιστα ο Γερκέλ, μετά τον σάλο που προκλήθηκε, έλαβε αναρρωτική άδεια επτά ημερών για τραύματα που υπέστη στο πόδι από το περιστατικό, κάτι το οποίο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς χαρακτήρισε την Πέμπτη “κωμικοτραγικό”.

Παρότι ζήτησε συγγνώμη για ό,τι συνέβη, ο Γιερκέλ απολύθηκε στις αρχές της εβδομάδας από τον Ερντογάν, αλλά η είδηση έγινε σήμερα γνωστή, είπε στο Ρόιτερς ο αξιωματούχος.

“Ο Γιουσούφ Γερκέλ ζήτησε συγγνώμη αλλά ήταν πολύ αργά. Στο τέλος της συνομιλίας τους ο πρωθυπουργός τον απέλυσε”, είπε η πηγή.

Υπενθυμίζουμε πως η τραγωδία στη Σόμα είναι από τους τελευταίους “πονοκέφαλους” για τον Ερντογάν, ο οποίος πέρυσι αντιμετώπισε ογκώδεις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Εκτός από τους 301 νεκρούς ανθρακωρούχους, ο Ερντογάν αντιμετώπισε τις τελευταίες ημέρες κι άλλη μία κρίση, καθώς πλήθος διαδηλωτών είχαν συγκεντρωθεί στη συνοικία Οκμεϊντανί, της Κωνσταντινούπολης για να διαμαρτυρηθούν τόσο για τα τραγικά γεγονότα της Σόμα, αλλά και για το θάνατο του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, ο οποίος τον περασμένο Μάρτιο έχασε τη μάχη με τη ζωή, αφού πρώτα ήταν για 8 ολόκληρους μήνες σε κώμα, μετά από χτυπήματα που δέχτηκε από αστυνομικούς στις περσινές μαζικές συγκεντρώσεις της γείτονος χώρας.


Στις διαδηλώσεις αυτές, ένας 30χρονος, ο Ουγκούρ Κουρτ, πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικούς και αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ χθες, Παρασκευή κι ένας δεύετερος διαδηλωτής που είχε τραυματιστεί στα συγκεκριμένα επεισόδια, επίσης άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τουρκία: Και δεύτερος νεκρός από τα χθεσινά επεισόδια – 8 ακόμη τραυματίες

Τουρκία: Οι 301 νεκροί ανθρακωρύχοι άφησαν πίσω τους 432 ορφανά

Τουρκία: Πυροβόλησαν διαδηλωτή στο κεφάλι με αληθινές σφαίρες – Βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης

Οι Τούρκοι απειλούσαν δημοσιογράφο του Der Spiegel: “Θα σου κόψουμε τον λαιμό”

Αυτός είναι ο διαδηλωτής που χτυπήθηκε από τον Ερντογάν – “Γιατί φεύγεις σπέρμα του Ισραήλ” του φώναξε! – ΒΙΝΤΕΟ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε